StoryEditorOCM
DalmacijaZimski gušti

Nije sve u snijegu i skijanju: Dalmatinci izašli na ulice i pokazali da su sunčane subote na moru neprocjenjive

Piše J. V.
13. siječnja 2018. - 16:49

Najlipše stvari u životu su džabe, ali su isto tako i - nenadane. Da nam je netko na početku ove zime rekao da će nas siječanj počastiti ovakvo lijepim danima, vjerojatno ne bismo povjerovali u to.

Skloni smo, unatoč famoznoj dalmatinskoj 'pozitivi', očekivati ono najgore, pa smo se pripremili na kiše i snjegove, tmurne dane i buru. Dobro, bez bure teško da će proći ova sezona, ali čim se ona primirila, požurili smo vani na sunce koje više podsjeća na travanjsko, nego na postbožićno.

Čudno je nekako, pa i kućice su još na Rivi, Đardin je okićen, a nas grije proljetno sunce. Splićani su jutros požurili na zrak, uživali u toplini i pili kavu u okićenom gradu sa lagano zbunjenim izrazima lica. Debele zimske kapute zamijenili su nešto lakšim opcijama, jaknicama i balonerima.

Kafići na Zapadnoj obali bili su popunjeni do zadnjega mjesta, pa su se neki odlučili izbjeći gužvu i osunčati na klupama. Mnogi su u šetnju izveli svoje četveronožne prijatelje, pa su i psići uživali u vremenu. 

Šušur u Splitu kakav priliči proslavama Duje, a u Zadru mirna atmosfera. I tamo je ekipa napunila kafiće, ali zadarske Orgulje i riva jutros nisu osjetili gužvu. U centru grada je bilo nešto življe, Zadrani valjda još uvijek obavljaju šopinge i koriste sniženja kako bi se opremili za sezonu, pa su i dućani bili puni. Obitelji u šetnji, prijateljice u kupovini, svi su čekali ovu subotu, a bolja nije mogla ispasti!

I na Stradunu se toplina hvatala na zalihu, a uvijek dotjerani Dubrovačani prošetali su i svoje stylinge kao po modnoj pisti. Nije sve ni u snijegu i skijanju, kao da su htjeli poručiti, sunčane subote u Dalmaciji ipak su neprocjenjive.

 
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 06:38