StoryEditorOCM
Dalmacijatrbuhom za kruhom

'Iz Imotskog svi odlaze, ne vidi se razlog za ostanak': grad napustilo između tri i pol i četiri tisuće stanovnika, među njima brojne obitelji s malom djecom, evo što ih sve tišti

Piše PSD
9. siječnja 2018. - 17:12
kolodvor_imotski2-161117

Hrvatsku je zadnjih nekoliko godina napustilo skoro 200.000 stanovnika, a jedna od sredina koja je pogođena masovnim odlascima je Imotski.

O ovoj temi u HTV-ovom je studiju govorila Marina Perković-Šantar, potpredsjednica gradskog vijeća Imotskog. Naglasila je kako nema službenih podataka o tome koliko ljudi je do sada napustilo Imotski, no prema neslužbenim procjenama iz Imotskog je u posljednjih nekoliko godina odselilo 3500 - 4000 stanovnika, od kojih je većina mladih, a među njima su i obitelji s malom djecom.

- Iz Imotskog svi odlaze i ne vidimo svijetlu točku u gradu, ne vidi se razlog zašto ostati ovdje živjeti. Nažalost, proizvodnje nema, nema otvaranja novih radnih mjesta i svi mladi koji odu studirati u Split ili Zagreb ne vraćaju se, a mlade obiteljikoje su tu odlučuju se otići van granica Hrvatske - rekla je Perković-Šantar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 20:33