StoryEditorOCM
Dalmacijasprovod poremetio raspored

Trajekt kasnio jer je čekao rodbinu ministra; Kuščević: Nisam to tražio; Jadrolinija: Uobičajeno je izaći u susret putnicima

Piše JL
8. siječnja 2018. - 15:10
trajekt00

Brod Biokovo 15 minuta čekao je putnike koji su bili na pogrebu na Braču. Umjesto u 16.15 sati, isplovili su u 16.30 sati.

Jadrolinija redovito izlazi u susret otočanima u ovakvim situacijama - odgovorili su nam službeno iz Jadrolinije na upit je li 20. prosinca prošle godine brod iz Splita za Šoltu kasnio u polasku zato jer se čekalo da se na njega ukrcaju prijatelji i rodbina koji su bili na sprovodu punca ministra uprave Lovre Kuščevića, piše Jutarnji.

Život na otoku

Sprovod je bio na otoku Braču, pa su spomenuti putnici u Splitu presjedali na brod za otok Šoltu, stoga je taj brod kasnio u polasku jer se čekalo da stigne onaj s Brača.

Prema rasporedu plovidbe, postoje linije iz Splita za Šoltu u 16.15 sati i 20.30 sati, a prema redu plovidbe, vidljivo je
da u popodnevnim satima brod s Brača u Split dolazi u 16.20 sati.

U Jadroliniji, među ostalim, nisu imenovali čiju su rodbinu i prijatelje čekali, ali su nam u službenom odgovoru naveli da se “uvijek nastoji minimalnim pomacima u redu plovidbe prilagoditi prijevoz specifičnostima života na otoku i potrebama otočana”.

- Prilikom zahtjeva za pomak putovanja do 20 minuta poštovala se standardna procedura Jadrolinije te se nitko nije pozivao na ministra Kuščevića ni njegovu rodbinu. Jadrolinija vrlo često ima ovakve promjene i ne provjeravamo o čijem se sprovodu radi - objasnili su.

Ministar uprave Lovor Kuščević na pitanje je li osobno urgirao u Jadroliniji rekao nam je da “nikad nije nazvao da brod njega čeka” te da mu nije poznato da je brod čekao.

Ostao na Braču

- Ne znam da je brod čekao ljude koji su bili na sprovodu jer sam osobno poslije sprovoda ostao na Braču - rekao je ministar uprave Kuščević, koji je s otoka Brača. Međutim, komentirao je kako općenito nije neuobičajeno da Jadrolinija pričeka ljude poslije sprovoda.

- Koristilo se to puno puta. Jadrolinija je tu da bi koristila ljudima i otočanima kako bi se vratili svojim kućama - dodao je ministar.

U neslužbenom razgovoru s nekim djelatnicima Jadrolinije doznali smo kako nije neuobičajeno da se čeka ljude koji žive na otocima poslije utakmica ili sprovoda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 16:36