StoryEditorOCM
Dalmacijaoglušili se na zapovijed

Policijska akcija kod ulaza na Dalmatinu: uhićena dvojica Albanaca, treći pobjegao u šumu

7. siječnja 2018. - 21:20
policaj

U subotu navečer nedaleko od ispostave Doma zdravlja Vrgorac, a prije ulaza na autocestu A1 kod Ajdanovca, odvijala se prava policijska akcija, naime tijekom rutinske policijske  kontrole, vozač i dva putnika dali su se u bijeg. Što se točno događalo, otkrila nam je Anotonela Lolić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

-  Policijski službenici Policijske postaje Vrgorac na području Vrgorca oko 22 sata uočili su osobno vozilo BMW stranih registarskih oznaka kojim je upravljala nepoznata osoba, a u koje su ušle dvije nepoznate muške osobe. Nakon što su policijski službenici izdali zapovijed da se vozilo zaustavi, vozač se oglušio na zapovijed i dao se u bijeg, te su dvije osobe tijekom vožnje u jednom trenutku iskočile iz vozila. Policijski službenici su odmah krenuli u potragu za osobama. Nakon što su policijski službenici zaustavili osobno vozilo BMW, vozač se dao u bijeg, ali su ga policijski službenici odmah spriječili u daljnjem bijegu i doveli u službene prostorije. Tijekom večeri je pronađena i dovedena u službene prostorije još jedna muška osoba. Obavljenim provjerama utvrđeno je kako su oba dvojica muškaraca državljani Albanije, te je nad njima u tijeku kriminalističko istraživanje. Policijski službenici na terenu tragaju za trećom osobom - kazala nam je Antonela Lolić,  glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

 Potraga za trećom osobom nastavila se tijekom cijele nedjelje, pored policajaca u nju je bio uključen i dron s kojim je upravljao vatrogasac Marko Šalinović.

- Sve smo pregledali s dronom i dalekozorom, međutim nismo uspjeli pronaći treću osobu. Strah nas je da se nije ozlijedila  prilikom iskakanja iz automobila, jer tu se nalazi provalija - istaknuo je Šalinović.

Strah je opravdan jer su druga dva albanska državljana primljena su na vrgoračku Hitnu pomoć oko 1 sat ujutro.

- Dva muškarca, jedan rođen 1986.god, a drugi 1991.god dovedeni su u pratnji djelatnika MUP-a na Hitnu pomoć, samo je jedan imao lakše tjelesne ozlijede u vidu ogrebotina - rekao nam je dr. Mate Kasalo, voditelj ispostave Hitne pomoći.

Neslužbeno doznajemo kako je vozač BMW-a ušao u Hrvatsku preko graničnog prijelaza Orah-Orahovlje, dok su druga dva putnika ilegalno ušla preko polja Rastoka u državu, a vozač ih čekao nekoliko  sati  u Tinovu gradu, dok su došli. Kad se društvo skupilo, krenulo je na  put prema autocesti. Međutim, naletjeli su na policijski kontrolu i tada su počeli problemi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 20:03