StoryEditorOCM
Dalmacijaumrla ivana boras

Željela je samo život, ali bolest je bila jača: u 34. godini preminula hrabra majka iz Kaštel Kambelovca, za njom je ostalo četvero mališana

3. siječnja 2018. - 16:50
ivana_boras2-060617

Bolest je ipak bila jača. U trideset i četvrtoj godini, nakon godinu i pol dana borbe s opakom bolešću, jučer je preminula Ivana Boras iz Kaštel Kambelovca.

Žena borac, o čijoj smo životnoj sudbini i borbi s teškom bolešću pisali na stranicama Slobodne Dalmacije kada je bila pokrenuta velika humanitarna akcija koja je ujedinila Kaštelane, ali i brojne druge građane Hrvatske, za sobom je ostavila svoju obitelj, supruga i četvero djece.




– Želim život. Želim sa svojom djecom proživjeti još koju godinu. Želim im još nešto pružiti – bile su njezine riječi kada smo je upoznali u njezinu domu u Kaštel Kambelovcu.

Unatoč bolesti i bolovima, svjesna da ozdravljenja nema, više od svega željela je svojoj obitelji podariti svaki novi dan. Svaki dan proveden sa svojom djecom i suprugom za nju je bio najveće bogatstvo. Dirnula nas je u srce priča ove tada, 33-godišnje Kaštelanke, baš kao i jučerašnja vijest da nas je napustila.

Nakon završene humanitarne akcije, koja je organizirana preko udruge "Sv. Jeronim" iz Kaštel Gomilice, a u kojoj su ljudi velikog srca prikupili malo manje od pola milijuna kuna, Ivana je počela sa skupim terapijama u Zagrebu, koje su joj zapravo produžavale život. Bolovala je zadnjih godinu i pol dana od unutarnjeg melanoma kojemu se nije znalo pravo žarište, a koji je metastazirao na mozak i jedan limfni čvor.

Vodila je tešku bitku s bolešću koju nije uspjela pobijediti, a nama svima koji smo je poznavali u sjećanju će ostati vedra, vesela i nasmijana Ivana. Žena heroj, žena borac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 15:15