StoryEditorOCM
DalmacijaBanje i bače

Jugo i samo 8 stupnjeva u zraku nisu zaustavili Splićane i Šibenčane u novogodišnjem kupanju

Piše PSD, Hina
1. siječnja 2018. - 16:54

Osam Šibenčana i jedan pas proslavili su prvi dan nove godine tradicionalnim kupanjem na gradskoj plaži Banj, uz jugo i temperaturu zraka od osam stupnjeva Celzijevih.
Točno u podne, već prema tradiciji, hrabri su kupači, oboružani neizostavnim 'dodatkom' na plažama, rozim plamencem na napuhavanje, čestitali sugrađanima Novu godinu i utrčali u more praćeni zvucima Labuđeg jezera na violini i klaviru.
Skupinu od osam odvažnih koji su odlučili zaplivati na gradskoj plaži Banj, s obale je gledalo tristotinjak okupljenih sugrađana, koji su im, rekli su, došli pružiti moralnu potporu.
"Eto, da nastavimo tu započetu tradiciju, okupao sam se i danas. Kako se inače bavim ronjenjem, nije mi baš hladno i zapravo je osjećaj jako dobar. Rekao bih da je temperatura mora oko osam stupnjeva", rekao je dobro raspoloženi Saša kojem je današnje novogodišnje kupanje dosad treće, a nastavit će, dodao je, s dobrim običajem i narednih godina.
Dobru atmosferu u Šibeniku nije pokvarila ni lagana kiša koja je počela padati dok su momci ulazili u more, a organizator kupanja, Zoran Lucić Luca, zadovoljan je odazivom, iako nije srušen lanjski rekord od 22 kupača.
Tradicionalni novogodišnji picigin odrađen je, naravno, i na splitskoj plaži Bačvice gdje se okupio manji broj prigodno odjevenih egzibicionista.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 10:01