StoryEditorOCM
Dalmacijabogat blagdanski program

Hvarsko božićno drvce ispod mora

25. prosinca 2017. - 11:47

Stanovnici grada podno Španjole i ove godine imaju bogat blagdanski program, što znači da su se tijekom Adventa održavala brojna događanja, no ona će i dalje teći sve do 6. siječnja.

Gradske udruge pripremile su koncerte, izložbe i priredbe. Od sportskih manifestacija izdvajamo 41. međunarodnu Novogodišnju jedriličarsku regatu 'Laser Europa Cup' koja započinje 28. prosinca i tradicionalni malonogometni turnir čije je finale na Staru godinu, 31. prosinca.

Naravno, Hvarani znaju uživati u tradicionalnim jelima i slasticama što se nude u 6 novih kućica koje krase južni dio gradskog trga ispred povijesne Loggie.

Dnevni đir prilagođen je obiteljima s djecom da bi se mogla nesmetano i sigurno igrati između adventskih kućica. Navečer se mijenja postava tako da se tu zadržavaju družine mladih i parovi koji se mogu ugrijati uz kuhana vina i domaća jela.

U subotu je Grad Hvar ispred kućica, u suradnji s Udruženjem obrtnika otoka Hvara i kolendronje članova gradskih klapa, počastio svoje građane i goste bakalarom, a predvečer su se djeca zabavljala kićenjem božićnog drvca koje je Ronilački klub 'Hvar Diving' s upaljenim lampicama postavio ispod mora u Gradskoj luci.

Program se, prema riječima Georgesa Buja iz TZG Hvara, nakon Božića nastavlja koncertima klapa i zborova u katedrali sv. Stjepana. Kod advetskih kućica Hvarane će u četvrtak (28. prosinca) zabavljati 'Super cover band', a u subotu (30. prosinca) otočni rock band.

U Novu godinu uvest će ih 'Dreamers band' koncertom na najljepšoj dalmatinskoj Pjaci, tako da će i u danima koji su pred nama zasigurno svatko za sebe pronaći nešto zanimljivo i uživati u blagdanskom raspoloženju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 15:08