StoryEditorOCM
Dalmacija'winter is coming'

Mali Vakula najavio: Uskoro prvi zimski udarac u Dalmaciji, već idući tjedan moguć i snijeg. Nakon dugo vemena, stiže jedna prava zima

Piše M.M.R.
8. studenog 2017. - 00:11
ikm_snijeg_u_splitu8-180209

'Prvi zimski udarac u Dalmaciji... uskoro...', najavio je večeras na Facebooku Ivan Šolić, amaterski meteorolog iz Sutine, javnosti poznatiji kao Mali Vakula.

'Dragi prijatelji, upravo izlazi ECMWF model 12z. Ciklona sa središtem nad Visom u noći na ponedjeljak će donijeti obilnu kišu, ali uskoro će osjetno zahladiti i zapuhat će olujna bura...', prognozira Mali Vakula.



Nešto ranije danas napisao je:

'Američki model GFS - izlaz 6Z, korak naprijed ka prvom zimskom prodoru u Dalmaciji :) U ponedjeljak s padom temperature snijeg u višim predjelima Zagore, uz opaku buru pahulje i na nešto nižim visinama... Iskustvo nas uči da budemo oprezni u ovakvim situacijama i strpljivi.

Ono što jednog prosječnog zimoljupca u ovoj situaciji može veseliti je trend, a on je, kao što vidite izvrstan. Budite s nama idućih dana, bit ćemo aktivni i pratit ćemo izlaze prognostičnih modela, ovo je prva prava zimska situacija u Dalmaciji u sezoni 2017./2018. Hvala na pažnji, živili.', poručio je Šolić.



 A mladi entuzijast, veliki ljubitelj snijega i vrsni poznavatelj vremenskih prilika, koji je u više navrata prognozirao i za 'Slobodnu' već danima se priprema na dolazak prvog zimskog vala, pa je još jučer najavio prijelomnu vijest - 'Za sedam dana, veličanstveno stiže zima!



Koliko je bio u pravu, otkrit ćemo uskoro, a pokažu li se njegove prognoze točnima, pred nama je nakon dugo vremena -jedna prava zima. 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 22:40