StoryEditorOCM
Dalmacijaporuka za naplatu duga?

Usred noći vatra progutala mercedes ispred obiteljske kuće: krije li se u pozadini priča o drogi i osveta palog dilera?

4. listopada 2017. - 12:15

Splitska policija objavila je vrlo šturu informaciju o tome da je dovršen očevid požara koji je izbio u noći 2. listopada na teretnom mercedesu u Srinjinama.

Sumnja se da je uzrok požara otvoreni plamen, a počinjena materijalna šteta cijeni se na oko 15 tisuća kuna. Detaljnije informacije nisu se mogle dobiti o najnovijoj paljevini (šlep-vozilo parkirano na prometnici ispred obiteljske kuće 56-godišnjaka).
U kuloarima se spominje više mogućih motiva noćne paljevine - od onog da je vozilo bilo godinama parkirano uz cestu te je smetalo mještanima pa nije nemoguće da je netko od njih odlučio tu stvar riješiti, do toga da bi to mogla biti svojevrsna osveta narko-miljea, odnosno poruka za naplatu duga.

Naime, 27-godišnji sin 56-godišnjaka početkom ove godine osuđen je na tri godine zatvora, i to nakon sporazuma s Općinskim državnim odvjetništvom zbog krijumčarenja heroina. Njegov kompanjon u tom poslu, iskusni splitski diler, osuđen je na pet i pol godina zatvora, a morao je platiti i 150 tisuća kuna kazne. A to je ipak lijepa cifra i nije nemoguće da je stariji iz tog dvojca zaključio da nije fer da samo on plaća.

No, što je pravi motiv noćne paljevine, trebala bi, valjda, utvrditi policijska istraga, iako to, sudeći po istragama u dosadašnjim paljevinama na splitskom području, neće baš biti tako lagano kako bi javnost očekivala.

Kako smo već izvještavali, u kolovozu prošle godine djelatnici PNUSKOK-a su na graničnom prijelazu Nova Sela, na granici Hrvatske i BiH, zaustavili automobil marke audi A3 koji je vozio tada 26-godišnjak.

Poslije se utvrdilo da je automobil vlasništvo njegova oca, a policija je tada u rezervoaru vozila pronašla šest plastičnih boca od pola litre u kojima je bilo zapakirano nešto manje od dva kilograma "žutog".

Drogu koja je po kilogramu bila plaćena oko 20 tisuća eura naručivao je stariji diler od 57-godišnjeg državljanina Kosova, a mladić iz Srinjina, nakon što bi posao bio zaključen, odlazio je na Kosovo po robu.

Zanimljivo je i kako je policija došla do njih. Naime, prema opisu u presudi, prvo su na taj način početkom lipnja prošle godine za 40 tisuća eura kupili i prevezli na područje Splita dva kilograma heroina koji su onda prepakirali i prodavali.

No, zapelo je kada je mladić krajem lipnja prodao 13 grama heroina prikrivenom istražitelju za 500 eura. Tada su došli na metu policije koja ih je počela nadzirati te su znali kad je organizirana druga isporuka koja je na kraju i zaplijenjena na graničnom prijelazu.

Isto tako, poprilično je zanimljiva i kaznena evidencija osuđenog mladića koji je u svojih 27 godina života, počevši od tinejdžerskih dana, nakupio čak devet pravomoćnih presuda zbog teških krađa i krađa te jedne protupravne naplate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 10:17