StoryEditorOCM
DalmacijaBIT ĆE KIŠE!

Izdana crvena uzbuna za Dalmaciju! Stiže nova oluja i obilne oborine, evo kakvo nas vrijeme očekuje idućih nekoliko dana

Piše PSD
18. rujna 2017. - 22:30
munje_split7-220814.JPG

Nakon kratkog predaha, pred Hrvatskom je novo kišno nevrijeme, a oborine su već zabilježene u ponedjeljak poslijepodne u zapadnim i središnjim dijelovima države, piše Jutarnji list.

Prema najnovijoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, u utorak će biti promjenljivo i pretežno oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji lokalno mogu biti obilni, osobito u zapadnim predjelima te na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana. Na krajnjem istoku i jugu oborina se očekuje u drugom dijelu dana.

Vjetar većinom umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjereno, mjestimice i jako jugo te jugozapadnjak navečer i prema kraju dana okretat će na buru i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura od 8 do 13, na Jadranu 14 do 19, a najviša dnevna od 12 do 16, u Slavoniji i na Jadranu od 19 do 24 °C.



Zbog izrazito obilne kiše, DHMZ je putem Meteoalarma izdao upozorenja za gotovo cijelu Hrvatsku, a za Istru, sjeverno primorje, Liku, Gorski kotar, srednju i južnu Dalmaciju na snazi su crvene uzbune, koje upućuju na izrazito opasne vremenske uvjete. Ponegdje će, prema prognozi, pasti i do 100 novih litara kiše po četvornom metru, zbog čega su moguće bujične poplave.
 
U srijedu na kopnu umjereno do pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu, a na Jadranu promjenljivo uz pljuskove s grmljavinom, koji na krajnjem jugu mogu biti intenzivniji. U četvrtak smirivanje, no kiša je najizglednija na istoku zemlje. U petak sunčanije i uglavnom suho, a ujutro na kopnu mjestimice može biti magle.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, oslabjet će u petak. Na Jadranu će u srijedu puhati umjerena i jaka bura, u Dalmaciji i sjeverozapadnjak, u četvrtak će postupno slabjeti. Jutra na kopnu svježija, a danju toplije. Na Jadranu temperatura zraka bez veće promjene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 03:48