StoryEditorOCM
Dalmacijamore i dalje toplo

Za vikend nas očekuje promjenljivo i nestabilno vrijeme, jugo i izraženi pljuskovi

16. rujna 2017. - 11:16

U zapadnim predjelima Hrvatske danas će biti promjenljivo do pretežno oblačno mjestimice s kišom, a djelomice ili pretežno sunčano u većem dijelu Slavonije i Dalmacije. 

Na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru uz pljuskove i grmljavinu lokalno i obilnija oborina. Djelomice ili pretežno sunčano i uglavnom suho u većem dijelu Slavonije i Dalmacije.

Vjetar uglavnom slab sjeverni i sjeverozapadni.

U Dalmaciji djelomice sunčano, a na sjevernom dijelu i u unutrašnjosti mjestimice može biti kiše i grmljavine. Puhat će umjereno do jako jugo. Jutarnja temperatura između 16 i 22 °C. Danju većinom vrlo toplo uz najvišu temperaturu između 26 i 28 °C.

Na jugu Hrvatske suho, te pretežno i većini ugodno toplo. Vjetar također umjeren, povremeno i jak jugoistočni. Jutarnja temperatura od 17 do 21 °C, a najviša dnevna oko 27 °C. Temperatura mora još između 22 i 24 °C.

U noći na nedjelju te u prvom dijelu nedjelje u kopnenom će području biti pretežno oblačno i kišovito, uz moguće obilne oborine, osobito na zapadu zemlje. Poslijepodne postupan prestanak kiše. U prvoj polovini sljedećeg tjedna i dalje promjenljivo, povremeno s kišom te malo svježije.

I na Jadranu će u noći na nedjelju te u prvom dijelu nedjelje mjestimice biti obilnih oborina, osobito na sjevernom dijelu, ali će ponekog izraženog pljuska biti i u Dalmaciji. Od ponedjeljka i dalje promjenljivo i nestabilno uz mjestimičnu kišu. Vjetar većinom umjeren zapadni i sjeverozapadni, na sjevernom dijelu i jugozapadni, piše HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 22:55