StoryEditorOCM
DalmacijaSREĆOM NIJE BILO POŽARA

Istočni dio otoka Hvara ostao bez struje: zbog posolice izgorjelo tridesetak električnih stupova

3. rujna 2017. - 13:07
stari_dalekovod-011015

Stanovnici otoka Hvara, zbog dugotrajne suše, već godinama nisu toliko prizivali kišu, ali kada se ona napokon pojavila sa subote na nedjelju došlo je do značajnih problema vezanih za posolicu na električnim stupovima. Od dežurnog u starogradskom Pogonu 'Elektrodalmacije' Split doznajemo da je samo na istočnom dijelu otoka Hvara (od Jelse do Sućurja) izgorjelo oko 30-tak električnih stupova, pa je stanovništvo uslijed toga ostalo bez opskrbe električnom energijom.

Zaposlenici 'Elektrodalmacije' su odmah pristupili poslu i ulažu maksimalne napore da se kvarovi čim prije otklone, te uspostavi normalna opskrba strujom. To su, kako dežurni kaže, već pokušali učiniti, ali je opet došlo do iskakanja sklopke, pa će popravci još neko vrijeme potrajati. Upravitelja Pogona, gospodina Dinka Marijana, ni nakon nekoliko poziva nismo uspjeli dobiti telefonski, da bismo u tom smislu dobili nekakve preciznije informacije.

Uglavnom ovakvih slučajeva je bilo i na drugim područjima, primjerice na južnoj strani škoja, ali u znatno manjem broju i bez prekida opskrbe energijom. Također treba reći da je sretna okolnost da kvarovi nisu izazvali ozbiljnije šumske požare i posljedice koje oni sa sobom donose.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 05:48