StoryEditorOCM
Dalmacija'pravilo, a ne iznimka'

'Znaš li ti, momak, koja sam ja kasta, ja ne čekam u redovima!': turistički vodič o najgorim turistima i incidentu s bogatom Indijkom

Piše S. J. T.
28. kolovoza 2017. - 11:23

- Ne volim sterotipe, ali turistički radnici u zadnje vrijeme imaju jako puno problema s Indijcima. Ti ljudi su navikli na kaste i onda se prema nama, uslužnom osoblju jako ružno ponašaju. Takvo ružno ponašanje je zaista pravilo, a ne iznimka, kazao je turistički vodič Frane Vuka.

- Ja od ovog posla živim i ne pretjerujem, znam da se svakoga gosta mora poštovati, ali...

Prepričao je i jednu zanimljivu situaciju.

- Ovi Indijci koji putuju su iz viših kasta i navikli su da se prema hotelskom i drugom osoblju u Indiji ponašaju kao prema manje vrijednim ljudima. Doslovce žele da im se kao turistički radnici pokoravamo jer nas plaćaju, misle da je sustav kasta i u Hrvatskoj. Meni je jedna bogata Indijka dok smo čekali za red u katedralu doslovce rekla: Znaš li ti, momak, koja sam ja kasta, ja ne čekam u redovima!

A s druge strane ništa im ne odgovara, znaju mijenjati sobe i po nekoliko puta u hotelima, a vidio sam i kako se cjenkaju na trafikama. Bilo bi lijepo da prije puta dobro prouče običaje destinacije u koju odlaze - kaže Vuka.

Njegovu priču nam potvrđuje još nekoliko turističkih djelatnika.

- O svim gostima sve najbolje, ali istina je ovo za Indijce. Ne želim ni ja generalizirati, ali oni zaista prenose običaje iz Indije ovdje i žele da budemo ponizni i udovoljavamo svakom njihovu hiru - kaže nam jedna turistička djelatnica.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 10:34