StoryEditorOCM
Dalmacijasretna australka

Zračna luka Split obara rekorde: dvomilijunta putnica stigla čak mjesec dana ranije!

24. kolovoza 2017. - 19:40

Dvostruko slavlje u Zračnoj luci "Split-Kaštela" na Resniku.

Osim što su na aerodromu proslavili svoj dan, u čast otvaranja piste i terminala prije 51 godinu, u četvrtak je drugi put u polustoljetnoj povijesti, dočekana dvomilijunta putnica, Lauren Douch iz Australije, koja je u Kaštela sletjela zrakoplovom na liniji "Croatia Airlinesa" iz Zagreba.

Gotovo punih mjesec dana ranije u odnosu na lani tako je na kaštelansku pistu stigao dvomilijunti putnik, a presretna gošća je nakon 27 sati leta iz svoje domovine dočekana s pregršt poklona koje joj je uručio Lukša Novak, direktor Zračne luke.

Povećanje broja ljudi u odlasku i dolasku bilo je očekivano, a Novak je ustvrdio kako je to nastavak višegodišnjeg trenda rasta broja putnika i zrakoplova, posebice u ljetnom razdoblju.

- Zračna luka "Split-Kaštela" bilježi rast putničkog prometa od 24 posto u odnosu na prvih sedam mjeseci prošle godine. Samo u srpnju je kroz naš terminal prošlo je 657.000 putnika, što je također rekordan broj za jedan mjesec, i to ne samo u povijesti Resnika, nego i svih domaćih zračnih luka. Prema dosadašnjim najavama zračnih prijevoznika, trend rasta putničkog prometa i broja zrakoplova nastavit će se i u posezoni - izjavio je Novak koji je zajedno s dvomilijuntom putnicom na prigodnoj svečanosti prerezao i slavljeničku tortu.

U ime Uprave državne zrakoplovne kompanije jubilarnoj je putnici čestitao Boris Kolka, direktor prodaje i marketinga, te joj je uručio dvije povratne karte na jednom od njihovih letova na europskoj destinaciji po njezinu izboru. Kako smo doznali, Lauren je po drugi put u Hrvatskoj.

- Nakon što sam diplomirala i završila fakultet odlučila sam sebe počastiti putovanjem u prelijepu Hrvatsku gdje sam već jednom bila, i to u Dubrovniku. Jako sam iznenađena i presretna, nisam ovo ni u snu očekivala - kazala je gošća iz Australije koja će dva dana provesti u Splitu nakon čega ide na osmodnevno krstarenje jedrilicom po Jadranu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 10:03