Dalmacija Split županija

neugodni incident

Roditelji slučajno isplovili trajektom sa Šolte i djevojčicu ostavili samu na portu, a posada odbila zaustaviti brod: 'Dijete mi u šoku plače! Zar se nije moglo stati na minutu?'

neugodni incident

Zašto jednostavno kad može komplicirano?

Istini za volju - to nije ni palo na pamet gospođi Veselki dok se spremala za posao. Trebalo je iz Šolte potegnuti do Splita, a nekako se poklopilo da u isti trajekt ulazi i ona i suprug joj - gurajući karambolirano im vozilo, koje će, po dogovoru, u gradskoj luci dočekati vučna služba.

- Ja sam poljubila dijete, ušla u trajekt, a suprug je uz pomoć par prijatelja ugurao vozilo u garažu. Posada mu je davala upute - gdje smjestiti auto, malo guraj livo, malo desno, izgubio se pojam o vremenu i - digla se rampa, trajekt isplovio - prepričava nam Veselka, još uvijek drhtava glasa.

Trajekt "Valun" u petak, u 17.34, odvojio se od šoltanskog porta, a na rivi ostala sama desetogodišnja djevojčica.

- Dijete mi u šoku plače, ostavljeno, suprug moli posadu da stanu na tren, da iskoči, a i meni je došlo da bacim boršu i skočim u more - veli Veselka.

Isplovio "Valun", nema stajanja, nema vraćanja, ali ima mobitela, pa je Veselka nazvala svoje dvije starije djevojčice, a one, mudrice male, s plaže dotrčale do svojeg susjeda u Nečujmu, on sjeo u auto i došao po uplakanu curicu.

- Bogu hvala, sve je na kraju dobro prošlo, ali pitam se zar se nije moglo stati na minutu, samo da jedan zabrinuti tata iskoči svome djetetu - pita Veselka.

Pa, eto, pitamo i mi! Suze desetogodišnjakinje i šok koji je doživjela sigurno koštaju više...

Naslovnica Split županija