StoryEditorOCM
DalmacijaŽupljani objavili

Ne daju svoga svećenika: na molbu don Marina otkazan prosvjed pred Nadbiskupijom

2. kolovoza 2017. - 12:21

Splitsko-makarski nadbiskup msgr. Marin Barišić može odahnuti jer pred vratima Nadbiskupije u srijedu neće biti prosvjeda. Župljani Stilja, Prapatnica i Oraha najavili su, pa otkazali prosvjed zbog premještaja svoga župnika don Marina Marčića u Donji Muć.

Mještani spomenutih sela iz vrgoračkog kraja, podsjetimo, prikupili su 1800 potpisa iz cijele Vrgoračke krajine, kako bi don Marin i dalje ostao njihov župnik i nakon 26 godina, ali na te i neke druge molbe u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji nisu reagirali.

Šok, nevjerica i suze među vjernicima: Ne damo našeg don Marina, zbog njega su danas crkve pune, čak su i najrigidniji pobornici partije popustili pred njim!

No, stanovnici spomenutih sela ističu kako ih najviše boli hladan odnos, odnosno ignoriranje samog vrha crkvene vlasti u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji, koji ih nije htio ni primiti na jedan topli ljudski razgovor kao svoje vjernike.

- Sve je bilo spremno za prosvjed, skup je bio uredno prijavljen policiji. Mnogi su bili zainteresirani za odlazak u Split, mogli smo skupiti dva autobusa ljudi. Međutim, odustali smo u zadnji trenutak na molbu našeg župnika don Marina Marčića, on želi da sve ovo mirno prođe, bez povišenih tonova, medijskih prepucavanja, stresova i prozivanja. Uvažili smo njegovu molbu jer ga poštujemo i znamo da bi ga to sve duboko pogodilo kao čovjeka i svećenika i odrazilo bi se na njegovo zdravlje. U duši nas, međutim, duboko boli što nas kao svoje vjernike nije primio splitsko-makarski nadbiskup msgr. Marin Barišić. Naš je Bog velik - kazao nam je Tiho Tolj, jedan od inicijatora pokretanja peticije za ostanak don Marina u vrgoračkom kraju i organizator prosvjednog skupa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 13:55