StoryEditorOCM
Dalmacijadragocjena DONACIJA

Splićanka u SAD-u pokrenula akciju za vatrogasce, odazvali se brojni iseljenici i prikupili ozbiljan novac: Stiže oprema za deset DVD-ova iz Dalmacije!

Piše R.R.
27. srpnja 2017. - 11:53
donacija00

Već smo pisali o akciji koju je pokrenula Splićanka Petra Dizdar koja živi u SAD-u i koja je preko GoFund pokrenula akciju za pomoć vatrogasnim društvima. Tada nam je jasno kazala da će s novcem koji se skupi donacijama kontaktirati proizvođače opreme kako bi se kupilo najnužnije za DVD-ove koji su u najlošijem stanju po pitanju logistike.

Tijekom akcije koja je trajala tjedan dana Petra je redovno objavljivala informacije o akciji. Jutros po hrvatskom vremenu je stigao i posljednji update kojim je Petra izvijestila sve donatore kako je prihvaćena ponuda od hrvatskih dobavljača Mi Star na temelju konkurentne cijene i kvalitete opreme koja je tražena. Nakon konzultacija s profesionalnim vatrogascima, te koordinaciji za DVD-ovima donirat će se potrebita oprema.

Baza gdje će se skupljati dostavljena oprema je u Strožancu u kući Petrinih roditelja, a potom će se prema dogovorenom planu vršiti distribucija prema listi opreme koja je potrebna za deset DVD-ova (Žrnovnica, Podstrana, Dugi Rat, Omiš, Gata, Kućine, Zadvarje, Drvenik, Vranjic, Selca na Braču). S novcem koji su donirale 262 osobe u GoFund akciji omogućena je kupnja kaciga, zaštite za oči, rukavice, maske za lice i vatrogasna crijeva sva ona potrebna oprema kako bi pomogli našim vatrogasci i dalje raditi svoj posao i štititi Hrvatsku.

- Želim se još jednom svima zahvaliti na pomoći u ovoj akciji. Želim s Vama podijeliti i činjenicu da su sve tvrtke s kojima smo razgovarali oko nabavke opreme bile izuzetno korektne, ne samo s konkurentnim ponudama, nego i spremnošću da sami doprinesu i doniraju dio pomoći pokazujući tako svoju podršku za naše vatrogasce! Zahvaljujem tvrtki Mi Star koju smo odabrali kao dobavljača opreme. Još jednom, svima se zahvaljujem u ime vatrogasaca za vašu dobrotu i velikodušnost, ne mogu dočekati trenutak da podijelim slike s isporuka svima koji ste pomogli da kupimo ovu opremu – napisala je na svom Facebook profilu Petra Dizdar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 17:11