StoryEditorOCM
Dalmacija'može uhvatiti stoju'

Crveni fićo koji se probija kroz dim simbol je uvjeta u kojima rade Dalmatinski vatrogasci: 'Dobili smo ga za dijelove, opremili sirenom i sredili, ništa mu ne fali!'

19. srpnja 2017. - 23:37

Jedan od prizora koji je obilježio događanja na dalmatinskim požarištima ovih dana snimljen je na Prpuši kod Šestanovca; crveni vatrogasni fićo s plavom sirenom koji se probija kroz dim, baš poput kakvog prizora iz tragikomičnog crtića.

Nakon dva dana potrage našli smo ga, taj je fićo malešni simbol DVD-a iz Kučića kod Omiša, a jučer je bio uvučen duboko u hrastovu šumu kod Tugara, u Trušama, gdje su čuvali vatrogasci Ante Kovačić (28), Duje Pešić (39), Damir Kovačić Bili (50) i Mario Tomasović (30).



- E pa vidiš, svi imaju neka moćna vozila, a mi fiću, to ti je velika ljubav našega zapovjednika Ante Tomasovića Ćune. Godište je 1979., a mi smo ga dobili za dijelove prije tri godine, opremili ga sirenom i sredili, ništa mu ne fali za nas četvoricu pribacit – objasnio nam je Ante, predsjednik kučićkog DVD-a, a Mario nas uvjerava kako može uhvatiti stoju bez problema. Ka i svaki fićo.

Kučićani su stigli na poljičko požarište odmah nakon bitke s vatrom na Prpuši i nakon obuzdavanja ove stihije dobro su izmoreni. Ali i oni i crveni fićo još će ovakvih vatri ugasiti. Ne da se to.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 06:11