StoryEditorOCM
DalmacijaJA TEBI, TI MENI

HDZ-ovac koalicijskom partneru iz Kerumove stranke dao posao vrijedan 210 milijuna kuna!

7. srpnja 2017. - 23:09

Dugogodišnja koalicija HDZ-a i Kerumova HGS-a u našoj Županiji ponovno je urodila konkretnim plodovima kao što je potpisivanje četverogodišnjeg ugovora između regionalne ustanove i tvrtke zadužene za održavanje cesta, "teškoga" gotovo 210 milijuna kuna.

Dakle, Županijska uprava za ceste na čijem se čelu nalazi Petar Škorić, prvi čovjek splitskog HDZ-a, dodijelila je vrijedan posao "Županijskim cestama Split", firmi koju predvodi Jure Šundov, Kerumov rođak i nedavni HGS-ov dogradonačelnički kandidat. Da ne bi bilo dvojbi, spomenuta tvrtka za održavanje prometnica, čiji je Županija osnivač i 100-postotni vlasnik, bila je jedini natjecatelj za unosan ugovor koji je stupio na snagu 1. srpnja.



Cestari tako imaju unaprijed osiguran posao sve do posljednjeg dana lipnja 2021. godine, a okladili bismo se da će se suradnja nastaviti i nakon tog datuma. Spriječiti bi je mogla samo poslovna propast "Županijskih cesta Split" ili ukidanje županija, ali nekako sumnjamo u takve scenarije, posebice jer reformu regionalne samouprave, o kojoj pričaju kao papagaji, nemaju hrabrosti provesti ni HDZ i politički im suradnici, koji bi time sami sebe izbili iz fotelja u većem dijelu Lijepe naše, ali ni SDP i partneri koji su također imali priliku to učiniti u mandatu Milanovićeve Vlade.

No, šalu na stranu, svakako treba zabilježiti kako je ponuda županijske tvrtke s adresom u splitskoj Ulici Ruđera Boškovića 22 odaslana na adresu županijske institucije sa sjedištem, pogađate, u Ulici Ruđera Boškovića 22 bila - bezgrješna. Tvrtka kojom "zapovijeda" Šundov, brigadir HV-a u miru, očito ima jake postrojbe za suradnju sa Škorićem, bojnikom HV-a u pričuvi, pa je u natječajnoj dokumentaciji uredno navedeno kako "ponuditelj ima zaposlenih devet ophodara, sedam voditelja radova, dva voditelja gradilišta, 17 strojara, 20 vozača, 64 cestara..." i svu silu mehanizacije poput " 14 kamiona nosivosti do dvije tone, freze za asfalt, tri labudice nosivosti preko 20 tona...", što hoće reći da posjeduju (ciljano) tražene kadrove i opremu.

Šesteročlano povjerenstvo za ocjenu jedine pristigle ponude u sklopu nadmetanja stoga nije imalo težak posao, pa su svojim potpisima "blagoslovili" ugovor vrijedan 167,76 milijuna kuna koji s pripadajućim PDV-om ukupno iznosi 209,7 milijuna kuna godišnje ili tek nešto manje od 52,5 milijuna kuna za svaku godinu redovnog održavanja županijskih i lokalnih cesta od Svinca do Gradca, te od Vrlike do Komiže. Nema straha dok nam je takve konkurentnosti...

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 05:38