StoryEditorOCM
DalmacijaInterventna na otoku

Nasilni Kaštelanin iscipelario mladića, mještani ogorčeni: On nas sve zlostavlja, a policajci ne rade ništa!

6. srpnja 2017. - 14:05

"Nodom se i molim Boga da sve paso dobro jer i bojemu je da.....Do kad Jelšani, DO KAD?! ON JE ZA SAD ZODNJU U PODUŽEM VEĆ NIZU!! DO KAD, jeste Vi sljedeći ili niko, ne daj Bože Vaš?? DO KAD CE JELSA MUČAT?"

Ove je rečenice na svom Facebook profilu objavio jedan mlađi stanovnik Jelse na otoku Hvaru, ilustrirajući ih dvjema fotografijama mladića koji pretučen, sa zavojima na licu, leži na nosilima u Hitnoj pomoći.

Kako smo doznali u razgovoru s Jelšanima, ozlijeđeni mladić je N.M., kojeg je u utorak navečer pretukao M.K. iz Kaštela, koji se prije koju godinu doselio u Jelsu i od tada terorizira mjesto, a ovo je već treća osoba koju je premlatio. Po neslužbenim informacijama, navodno je mladić na parkiralištu u Jelsi, u blizini jednog kafića, branio osobu koju je M.K. napao, a onda ga je ovaj izudarao i bacio na pod, nastavivši ga cipelariti vrlo žestoko.

Budući da je postojala informacija da nasilni M.K. ima i oružje, iz Splita je poslana interventna policija koja ga je svladala i uhitila te privela na daljnju kriminalističku obradu.

- U utorak, 4. srpnja 2017. oko 11.50 zaprimljena je dojava o narušavanju javnog reda i mira u Jelsi. Policijski službenici su upućeni na mjesto događaja, i tom prilikom je utvrđeno da su u fizičkom sukobu sudjelovale tri muške osobe u dobi od 22, 27 i 60 godina, te jedna ženska osoba u dobi od 29 godina. Prema prvim informacijama, 27-godišnjak je, nakon prethodnog verbalnog sukoba, na ulici fizički napao 22-godišnjaka, prema kojem se zatrčao i bacio ga s mopeda za vrijeme vožnje, nakon čega su se nastavili međusobno udarati. U fizički sukob su se zatim uključili 60-godišnjak i 27-godišnjakinja. Nakon opisanog događaja 22-godišnjak, 27-godišnjak i 60-godišnjak su odvedeni na pružanje liječničke pomoći, te je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni. U odnosu na navedeni događaj provodi se kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja - potvrdili su na naš upit iz PU Splitsko-dalmatinske.

Prema onome što smo saznali od stanovnika Jelse, oni su prilično ogorčeni na lokalne policajce.

- Svi naši policajci prolaze kraj njega ka da ga ne vide. Snimljen je jednom u dućanu kako krade, već je pretukao ljude, ponaša se ka šerif u mistu i sve nas zlostavlja, a policija ne radi ništa. Zatvaraju oči i samo ispijaju kave, biže od problema jer ne daj Bože da moraju intervenirati, možda bi se morali i potući s njim, a on je dosta jak, nabildan. Ovo je tipična priča o nefunkcioniranju sustava i ne znan šta se mora dogoditi da se pokrenu. Neće biti dobro ako Jelšani uzmu pravdu u svoje ruke, a i to bi se moglo dogoditi - govori nam jedan ogorčeni mladi Jelšanin.

Nikša Peronja, načelnik Jelse, kazao nam je kratko da je poduzeo sve što je u njegovoj moći, da je o svemu obaviještena policija i da vjeruje da će oni koji trebaju odraditi svoj posao.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 01:35