Dalmacija Split županija

PRELETI KANADERA

Požar u Planom privremeno poremetio zrakoplovni promet u splitskoj zračnoj luci, let iz Lyona preusmjeren u Dubrovnik

PRELETI KANADERA

Uzlijetanje i slijetanje zrakoplova u splitskoj zračnoj luci u poslijepodnevnim satima je bilo privremeno poremećeno zbog obližnjeg požara koji je zahvatio Plano kod Trogira, jer  su kanaderi prelijetali zračni prostor iznad zračne luke, doznaje se od voditelj prihvata i otpreme u splitskoj zračnoj luci Mate Melvana.

- Kanaderi koji su angažirani na gašenju požara u Planom nadlijetali su zračni prostor iznad zračne luke kako bi zahvaćali vodu u moru potrebnu za gašenje vatre te je zbog toga naša kontrola zračne plovidbe obustavila uzlijetanje i slijetanje zrakoplova u razdoblju između 16,40 sati do 17.15 sati - rekao je Melvan za Hinu.

Istaknuo je kako požar nije ugrozio splitsku zračnu luku nego su kanaderi koji sudjeluju u gašenju požara nadlijetali zračni prostor iznad zračne luke.

- U vrijeme dok je trajala obustava slijetanja i uzlijetanja zrakoplov iz Lyona, koji je po planiranom rasporedu trebao sletjeti u splitsku zračnu luku u 17 sati, sletio je alternativno u zračnu luku u Dubrovniku. Osim toga za vrijeme trajanja privremenog poremećaja u zračnom prometu šest zrakoplova je u splitskoj zračnoj luci čekalo na uzlijetanje i po prestanku poremećaja oni su u predvečernjim satima počeli uzlijetati i njihova kašnjenja u polasku bit će do sat vremena - objasnio je Melvan.

Dodao je kako se promet u splitskoj zračnoj luci u predvečernjim satima normalizira.

Naslovnica Split županija