StoryEditorOCM
Dalmacijaudvostručili broj vijećnika

'Kerum slaže većine po narudžbi i sa svima, bit će to zanimljivo vidjeti': Puljak odbila koalicije, kaže da je zadovoljna rezultatima izbora

22. svibnja 2017. - 02:48

Stranka Pametno zadovoljna je s rezultatima lokalnih izbora, što ne čudi s obzirom na to da su gotovo udvostručili broj vijećnika u Gradskom vijeću pa će ih tako u ovom sazivu biti sedam u odnosu na prijašnja četiri vijećnička mandata.

- Zadovoljni smo s ovim rezultatima, vidi se da su građani prepoznali dosljednu politiku koja se bori za sve stanovnike ovoga grada, ne pogoduje interesima nikakvih skupina. Dokazali smo da smo dosljedni u borbu za sve naše građane - kazala je Marijana Puljak, čelnica stranke i njihova kandidatkinja za gradonačelnicu, koja ipak nije uspjela ući u drugi krug u borbi za mjesto poteštata, ali je ostvarila zavidan rezultat jer se našla na trećem mjestu zahvaljujući podršci od 20,47 posto.

- Bila bi to nevjerojatna sreća da smo ušli u drugi krug, naravno da bi nam bilo drago. Međutim, vidimo po izlaznosti da 50 posto građana Splita opet nije izašlo na izbore, imamo još puno posla da ljudima objasnimo kako je dan izbora onaj dan kada mogu mijenjati stvari. Trebamo vratiti povjerenje građana koje su izgubili zbog političara - zaključila je Puljak te se osvrnula na snage u novom sazivu Gradskog vijeća, gdje je izgledno kako će morati doći do suradnje ili koalicija jer se drugačije neće moći donositi odluke.

Odbacila je mogućnost da „Pametno“ uđe u neku od takvih interesnih grupa.

- Tko god bude imao izvršnu vlast, imat će dosta posla da građanima predstavi svoje ideje i proračune. Koalicije nas ne zanimaju, posebno ne one bespogovorne kada se ruke dižu bez pitanja. Analizirat ćemo svaku točnu dnevnog reda, kao i svaki proračun i stavku. Nastavit ćemo svoj način rada u Vijeću kao i do sada - pojasnila je.

Smatra kako se u tom predstavničkom tijelu donose odluke uglavnom od komunalnog značaja i da tu nema mjesta za ideologije, pa se ni time neće voditi kad je riječ o podršci prijedloga stranaka.

Novinari su je također pitali hoće li za drugi krug izbora za gradonačelnika dati „upute“ svojim biračima za kojeg od dvaju kandidata trebaju glasati, ali i smatra li s kim bi Željko Kerum, koji je jučer ostvario najbolji rezultat, mogao složiti većinu.

- Nećemo davati nikakve smjernice ni upute svojim glasačima, nemamo preferencije u tom smislu. Nastavljamo se boriti za kulturan, mediteranski i europski Split i u tom smislu šaljem poruku građanima da nas podrže na tom putu. Što se Keruma tiče, on slaže većine po narudžbi i sa svima, bit će zanimljivo vidjeti kako će to izgledati, ali je i pitanje hoće li to biti on ili netko drugi, ovisno o ishodima drugog kruga.

Osim s rezultatima na gradskoj razini, iz stranke „Pametno“ posebno su oduševljeni i što su prvi put ušli u Županijsku skupštinu gdje su osvojili četiri vijećnička mjesta.

- Nadali smo se da ćemo ući, a to smo i ostvarili. Djelovat ćemo na isti način kao i u Gradskom vijeću. Bit će zanimljiva borba s opcijama koje su u Županiji dugotrajno zacementirane i dosad uopće nisu čule glas razuma. Aktivno ćemo se boriti protiv svih namještanja natječaja za koncesije i kontrolirat ćemo rad cijele Skupštine i županijskih tvrtki. Zalagat ćemo se za jednako za svakog stanovnika naše županije ne pogodujući nikome - komentirala je po završetku prebrojavanja glasova Marijana Puljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 14:03