StoryEditorOCM
Dalmacijapromjena vremena

Danas temperature idu i do +30, ali uskoro stižu pljuskovi, grmljavina i olujno nevrijeme!

Piše PSD
19. svibnja 2017. - 11:15

I dok će neke danas boljeti glava zbog južine, skore promjene vremena i nepovoljnih biometeoroloških prilika, u subotu će biti nevolja i zbog mjestimičnog olujnog nevremena.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije biti će još toplije, najprije uz vedrinu, pa poslijepodne sve više oblaka koji još neće remetiti dojam sunčanog vremena. Nakon mjestimčnog jutarnjeg burina poslijepodne će zapuhati pongdje umjeren jugozapadnjak, prema kraju dana sve češće jugo, javlja HRT.

Juga i jugozapadnjaka bit će i na jugu Hrvatske, uz također sunčano vrijeme, te relativno visoku temperaturu zraka - ujutro od 15 do 19 °C, a poslijepodne od 24 do 28 °C, u unutrašnjosti ponegdje vjerojatno i 30 °C.

U subotu promjena! Pljuskovi, grmljavina, ponegdje vjerojatno i olujno nevrijeme, već prijepodne na sjevernom Jadranu, a do večeri i južnije, gdje će nestabilno biti i u nedjelju. Od ponedjeljka ponovno sunčanije, uz umjerenu, gdjegod i jaku buru i tramontanu, koje će mjestimice zapuhati već u subotu, a u nedjelju će na većini Jadrana vjerojatno biti najjače, ponegdje i s olujnim udarima.

I u unutrašnjosti će u subotu biti povremene mjestimične kiše, često u obliku pljuskova koje će pratiti grmljavina, najprije u gorju, unutrašnjosti Istre i Dalmacije, a u drugom dijelu dana vjerojatno posvuda, najkasnije u Podunavlju, piše HRT.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 01:53