StoryEditorOCM
DalmacijaSAVRŠENA SUBOTA

Platiša osvojio 5. Imbertrek, 26. kilometara prešao za tri sata i tri minute

11. ožujka 2017. - 19:41
imber

Više od 500 trekera, rekreativaca, sportaša i šetača iskoristili su sunčanu subotu kako bi sudjelovali u u 5. Imbertreku, utrci koja je startala iz centra Omiša, i ovaj put pod organizacijskom palicom PD Imber.

Krenulo se s malim zakašnjenjem zbog velikog broja zainteresiranih koji su se prijavljvali zadnji čas, sa Trga sv. MIhovila u Starom gradu. Najmasovnija utrka bila je očekivano ona od 8 kilometara koja je markacijama i trakicama vodila preko omiške Dinare, spuštala se niz Borak, sve dolje do trga odakle je sve krenulo.

- Staza je bila super. Lagana i ugodna s prekrasnim pogledom na Omiš i more. Čak mi je kratko trajala, pa ću idući put razmisliti od duljoj turi. A moram pohvaliti i ekipu na okrepi gdje su nas čekali voće, voda, sokovi, pa čak i čokolada. Sve u svemu, odlično proveden dan sa dobrom ekipom i u lijepom ambijentu - rekla nam je jedna od natjecateljica na kratkoj stazi Aida Drinjaković.

Na toj utrci prvi kroz cilj su prošli Petar Vučemilo (43:58 min), Zdravko Divić i Ivan Mladin, a od cura Andrea Buškain iz OŠ Josipa Pupačića, Petra Čulić i Dražena Berović.

Mali trail od 16 km bio je namjenjen iskusnim natjecateljima i rekreativcima, a prolazio kroz Stari grad, pa ispod grebena Omiške Dinare, preko „Lude kuće“ na Imberu, zatim dalje grebenom do crkvice sv. Vida, te se spuštao prema zaseoku Gorica, Čelini, do Lelasa, Borka i do trga.

Najbrži na toj dionici bili su Ivan Želalić iz PD Imber (1:52 sati), Ante Bubić iz Strke, te Mario Bosnić iz Zadra, Od cura najbrže su bile Dina Vitaić (2:21 sata), Ivona Jonjić iz AK Plus,i Ane Gregov iz HPD Mosor.

Glasne ovacije naa cilju dočekale su Milana Platišu iz PD Imber, najbržeg na utrci od 26 kilometara koje je ovaj momak pretrčao za 3 sata i 3 minute. Slijedili su ga Filip Sinovčić iz HPD Mosor i Marko Herman iz Strke. U ženskoj konkurenciji sve je oduševila Srđana Rožić iz ekipe mosorskih Sikira koja je nakon 4 sata protrčala kroz cilj. Iza nje došle su Ivana Vrvilo, još jedna iz PD Imber i Angela Smilović.

Ova potonja utrka vodila je preko Imbera, sve tamo do zaseoka Topići, pa do Svinišća, preko sv. Vida, Lelasa i dolje do Starog grada.

- Malo nas je gužva iznenadila, ali drago nam je što se ovoliki broj ljudi odazvao Imbertreku. Vrijeme nas je poslužilo, ekipa je bila super, a volonteri, njih pedesetak iz raznih omiških udruga i organizacija trudili su se biti dobri domaćini. Evo, ako vam se svidio omiški đir pozivam sve na Odu proljeću 23. travnja i festival planinarstva od 2. do 7. svibnja - rekao je Leo Lelas iz PD Imber.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 10:27