StoryEditorOCM
DalmacijaAPEL ne kritika

Ovako Imoćani čekaju svoje dokumente: na kiši, suncu ili ledu, starci i majke s malom djecom satima stoje na ulici

3. ožujka 2017. - 21:39

Nakon što je prošle godine Odjel upravnih poslova Policijske postaje Imotski konačno premješten iz neugledne stare zgrade policije na lokaciju u samom središtu grada, u nove prostore, malo tko je vjerovao da će upravo ti prostori moći zadovoljiti ogroman obujam posla, kao i jednu normalnu komunikaciju djelatnika i stranaka, građana Imotske krajine, ali i velikog broja Hrvata iz susjedne Bosne i Hercegovine.

To se do sada nebrojeno puta potvrdilo, ma tko mislio u policiji da su se tim prostorom riješili dugogodišnje brige.

Istina, prostori su uredni, ljubaznost službenika na visokoj je razini, tako da se zna i često kazati u Imotskom kako upravo djelatnici Upravnih poslova zaista pošteno zarade svoju plaću. No, ono što se svakodnevno viđa ne samo unutar prostora već i vani na samoj ulici zaslužuje pozornost i hitno razmišljanje o uvođenju određenih mjera kako bi se ponajprije zaštitili građani.

A slike ispred prostora su zaista neugledne. Bila kiša ili sunce, led ili bura kada se ne može ući u prostore, ispred na ulici čekaju i starci i majke s malom djecom.

Redovi se protežu metrima s obje strane ulaza u Upravni odjel. A što je sa sanitarnim čvorom. On, istina, postoji unutar za djelatnike, ali što je s malom vojskom onih koji čekaju na osobne iskaznice, prometne i vozačke dozvole, putovnice i ostale važne dokumente.

U Imotski ispred tih prostora znaju se naći ljudi iz srednje Bosne, cijele Imotske krajine, ali i oni iz cijelih krajeva Hrvatske koji imaju prebivalište u Imotskoj krajini. Obližnji kafići ne mogu u danim trenucima udovoljiti mnogima, pa imate slučajeve da majke sklanjaju djecu u kolicima u obližnje hodnike kuća.

Rješenje?

Možda uzimanje brojeva, možda pozivi onima koji su na redu preko nekog zvučnika, otvaranje još par šaltera... Ili nešto četvrto...

Svakako ovo nije lijepo vidjeti, ne toliko zbog samoga grada i građana Imotskoga nego ponajprije radi zaštite onih koji satima na ulici čekaju ulazak u prostore Upravnog odjela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 01:25