StoryEditorOCM
Dalmacijamaškare

Kaštelani spalili Todorića, zapivali Titu i anemiji

25. veljače 2017. - 23:35
krnjeval_kastela19-250217

"Kriv si jer ne znaš šta ćeš sa pinezima, a tija bi još. Kriv si zato ća je uvik veliki red na blagajni, ća ne zaposliš još dvi-tri žene, kriv si ća je predsjednica dilila srpske čikolade, kriv si ća ti je butiga postala pošta, a pošta butiga, kriv si ća mali nema tvoje prezime, ma kriv si za ono ća jesi, i za ono ća nisi".

Presuda je to Krnji-tajkunu Todoriću koji je na ramena uzjašio svoga maloga - ministra financija Zdravka Marića, kojeg su sućuračke maškare i tamošnja karnevalska udruga Kampanel spalili u subotu na rivi u Kaštel Sućurcu.

A upravo je ekipa iz udruge Kampanel duž rive priredila pravi maškarani spektakl na kraju kojega je glavom, kao što smo rekli, i za ono šta je kriv, i ono šta nije, platio glavni ovogodišnji krivac.

Sućurani su i ovaj put nasmijali brojni okupljeni puk, a u povorci dugoj tristotinjak metara, uz goste, najviše su dominirale lokalne točke.

Narugali su se svemu i svačemu. Počevši od Trumpa i Melanije, moderne ročne vojske kroz koju su vojnici uglas pjevali - "kad u vojsku krenem jebe me anemija", Mladenu Grdoviću koji je svojim autom razbivao sve pred sobom pjavajući - "Navikao sam ja na noćni život, danju spavam a ludujem noću", a bile su tu i točke, sirko i pašteta, 3,2,1, mašokuvar, Titovi pioniri koji su pjevali "Od Vardara pa do Triglava", a onda su odjednom utihnuli jer je oglašena vijest - Umro je drug Tito.

Mnogi su kazali kako su Sućurani ove godine priredili pravu feštu koju je začinio pozamašan broj nadasve originalnih točaka na koje je publika doslovno pucala od smijeha.

U nekoliko stotina metara dugoj povorci uz domaćine, Sućurane, bili su i njihovi gosti, a jedno je sigurno - narugale su se maškare svemu i svakom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 07:20