StoryEditorOCM
Dalmacijabazen ili uzgajalište ribe?

Kaštelani bijesni: Svaka obilnija kiša napravi totalni potop, a školarci moraju pretrčavati magistralu!

9. studenog 2016. - 00:20
poplava_pothodnik7-081116

- Ovo se više ne može podnositi. Svaka obilnija kiša koja padne napravi totalni potop. Pa pogledajte na što ovo sliči. Ovo bi mogao biti bazen koji još nemamo u Kaštelima, a možda i uzgajalište ribe. Strašno. A još je od svega najstrašnije što djeca na putu do obližnje škole moraju preskakati ograde preko opasne magistrale. A za starije ljude da i ne govorim - ogorčeno nam je u utorak kazala Marija Botić, dok je preko metalnih ograda na kaštelanskoj magistrali u Kaštel Novom prelazila cestu s dvije unuke, jer nije mogla kroz potpuno poplavljeni pothodnik.

Naime, kiše koje padaju posljednjih dana diljem Kaštela stvaraju brojne probleme, koji su prisutni duži niz godina, a razlozi uglavnom leže u loše izvedenim radovima pri izgradnji cesta, kanalizacijske mreže, ali i zbog neadekvatnog rješavanja oborinske odvodnje.

Nije ovo prvi put da pješački pothodnik u Kaštel Novom potpuno "pliva" u vodi. Problem je aktualan od prije nekoliko godina i čini se nikako da mu dođe kraj.

Pothodnik je inače namijenjen upravo pješacima, no njegova funkcionalnost sve ovo vrijeme je upitna jer za svake kiše on poplavi i pješaci ga ne mogu koristiti. 

Za ovakvo stanje odgovornost snose Hrvatske ceste koje su radile na rekonstrukciji brze ceste kroz Kaštela, ali doznajemo kako je Grad Kaštela ipak nadležan za održavanje ovog poplavljenog pothodnika koji se često puta koristio nezakonito i kao prolaz automobila, sve dok se na njegov ulaz nisu postavile betonske buba mare.

Upravitelj Vlastitog pogona u Kaštelima Ivan Čagalj nam kaže kako se radi o prebacivanju odgovornosti:

- Pothodnik su gradile Hrvatske ceste i valjda bi oni trebali biti odgovorni za ovakvo stanje. S obzirom na to da se radi o sigurnosti građana, Vlastiti pogon grada uvijek priskače kada treba riješiti problem. Ovoga puta pothodnik je poplavio zbog pumpi, točnije njih dvije, jer su obje prestale s radom i nalaze se na popravku. Očekujemo da će biti popravljene do kraja tjedna - kazao nam je Čagalj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 17:41