StoryEditorOCM
Dalmacijasvečana sjednica

Obilježen Dan grada: Trilj je na odličnom razvojnom putu

Piše T. Paštar
29. rujna 2016. - 01:56
IMG_3696.JPG

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Trilj je u srijedu obilježio Dan grada koji se slavi uz blagdan njihova zaštitnika sv. Mihovila Arkanđela. 

Otvarajući zasjedanje, predsjednik Ivan Bugarin čestitao je Dan grada gradonačelniku i saborskom zastupniku Ivanu Šipiću, vijećnicima i svim građanima Trilja.

Gradonačelnik Šipić u podužem govoru, primjerenom radu i ostvarenim rezultatima, pobrojio je što su sve triljske gradske vlasti proteklih dvanaest mjeseci obavile u interesu građana Trilja i u što su trošili njihov porezni novac, a najavio je i nove projekte. 

Dožupan Luka Brčić je posebno naglasio kako je Trilj u okviru raspoloživih razvojnih mogućnosti postigao maksimum.

Najuspješnijima tijekom protekle godine Šipić i Bugarin uručili su gradska priznanja. Povelju grada dobili su OPG Anđele Mateljan iz Košuta, koja se bavi proizvodnjom mlijeka, Udruga osoba s invaliditetom Trilj za deset godina uspješnog rada, Odsjek za arheologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za dvadeset godina sustavnog istraživanja rimskog vojnog logora Tilurij na Gardunu i sestre družbe Služavke Malog Isusa iz provincije sv. Josipa Split - samostana Košute za pedeset godina djelovanja sestara ovoga reda u župama Trilj i Košute.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 16:02