StoryEditorOCM
Dalmacijaturistička promidžba cetinska krajina ozbiljno se priprema za sezonu

Putovima pancete, pršuta, sira i meda

Piše PSD.
26. veljače 2009. - 23:57

Povratak poljoprivrednoj proizvodnji je, uz gastronomiju, značajan dio turističke ponude, ne samo Cetinske krajine nego i ostalih područja Županije

Dok se temperatura ovih dana vrti oko ništice, barem dobro zvuči najava iz Cetinske krajine koja će uskoro dobiti ‘Putove pancete, pršuta, sira i meda’.

- U prvoj fazi markirat ćemo sve, posebno male proizvođače ovih delicija kako bi bili što prepoznatljiviji turistima - kaže Ante Latinac, predsjednik Turističke zajednice Sinja.

U turiste ove godine vjeruju svi u Cetinskoj krajini, no, osim stranaca koji su uvijek dobrodošli u taj kraj, žele vratiti stanovnike gradova, Splićane, Trogirane, Makarane, koji su nekada dolazili samo kako bi uživali u jelu, piću i prirodi.

Dio toga gastronomskog bogatstva Sinjani će predstaviti sljedećega mjeseca i na splitskom sajmu ugostiteljstva ‘Gast’.

Osim Sinjana, dobru sezonu, krizi unatoč, očekuju i ostali turistički djelatnici u Županiji. Nadaju se rezultatima približnim prošloj godini, kada je ostvareno 9,4 milijuna posjeta ili 1,8 milijun noćenja.

Za promociju 14 milijuna kuna

Mili Razović, predsjednik Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, naglašava kako će za razvoj turizma umnogome pridonijeti autocesta, a s promocijom se krenulo odmah na kraju prošle sezone.

Koliko se doista ulaže u promociju, najbolje govori podatak o izdvojenih 14 milijuna kuna. Županijska turistička zajednica će surađivati s gradovima i općinama, nadležnim ministarstvom, te policijom, a sve radi zaštite gostiju na našem području.

Povratak poljoprivrednoj proizvodnji je, uz gastronomiju, važan dio turističke ponude pa će i najava iz Cetinske krajine, nadaju se u Sinju, kao i do sada zasigurno dobiti i pomoć Županije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 16:39