StoryEditorOCM
DalmacijaMiroslav barbir iz Ploča tvrdi da je ispao iz daLJnjeg natjecanja zbog nedorečenosti pitanja

‘1 protiv 100’: znao koliko je visok Kukoč, ali svejedno ispao iz kviza

Piše PSD.
24. siječnja 2009. - 23:03
Na pitanje “Koliko je visok Toni Kukoč?” HTV je, kao točan odgovor, ponudio 211 cm, što je visina prema NBA-ovim standardima, gdje košarkaše mjere u tenisicama. Barbir je znao pravu Kukočevu visinu, ali je ispao iz kviza

Odlično, to znam, bila je prva misao Miroslava Barbira iz Ploča kada mu je na HTV-ovu kvizu “1 protiv 100” postavljeno pitanje: “Koliko je visok Toni Kukoč?”. Međutim, sumnja se pojavila kada su ponuđeni odgovori 201, 206 i 211 centimetara. Barbir je bio uvjeren da je riječ o 208 cm i, iako je u tome trenutku imao dva preskoka, jedan je, kako sam tvrdi, neposredno prije toga olako potrošio, smatrao je kako je visina od 201 premala, a 211 prevelika za poznatoga splitskog košarkaša.

Odlučio se za odgovor 206, ali zazelenio se 211 i popularni Mimo morao je kući. No Toni Kukoč visok je 211 cm samo u Americi, odnosno prema NBA-ovim standardima, jer tamo košarkaše mjere u tenisicama. Znakovito, od preostala 43 natjecatelja, to je pitanje “preživjelo” samo njih 12.

Osjećate li se oštećenim ili pegulastim nakon ispadanja od naoko jednostavnoga, ali nedorečenog pitanja?
- U pravu ste, pitanje je nedorečeno, jer nije navedeno da se traži Kukočeva visina u tenisicama. Pomalo sam i oštećen i pegulast. Oštećen, jer sam ispao iz kviza ne svojom krivnjom ili neznanjem, a pegulast što je takva nepreciznost sastavljača pitanja dopala baš mene.

Jeste li se žalili i je li s Vama netko s HTV-a kontaktirao?
- Nikome se nisam žalio niti to namjeravam, a nakon što je na jednome portalu objavljena ova priča, nazvao me urednik kviza Igor Grković i pokušao mi objasniti izvor podataka o 211 cm. Na moju žalost, onaj tko je sastavljao pitanja služeći se tim izvorom, nije znao da se podatak odnosi na visinu u tenisicama. Gospodin Grković mi je ljubazno pokušao odgovoriti zbog čega je kao točan odgovor navedeno 211 cm, ali činjenice su činjenice.

Jeste li razmišljali o tužbi?
- To mi nije ni na kraj pameti. I sam na Radiopostaji Ploče, gdje sam direktor, uređujem kviz i znam koliko je to škakljiv posao. Iako vjerujem da nisam zaslužio ispadanje, previše poštujem ekipu koja radi taj kviz, a osim toga i danas vozim automobil koji sam kupio novcem zarađenim na “Milijunašu”. Žao mi je jedino što mi je nečijom nepažnjom onemogućeno da kupim novi, ha, ha. Dovoljna mi je satisfakcija da će moja pegula onemogućiti da nekome drugome među ponuđenim odgovorima bude potpuno netočan ili neprovjeren, što se dogodilo meni.

“1 protiv 100” nije prvi kviz u kojemu ste sudjelovali?
- Ne. Pobjeđivao sam u “Milijunašu” i “Najslabijoj karici”. Ovo je, na žalost, završilo kako je završilo, ali ne osjećam se gubitnički. Nadam se da će biti još kvizova. 

Pa, koliko je zaista visok Toni Kukoč?
  - 208 centimetara. Sto posto!

Kukoč visok 208 cm!

Koliko je zaista visok Toni Kukoč, naravno bez tenisica, iz prve je ruke saznao poznati novinar Slobodne Dalmacije Milorad Bibić Mosor, koji je Tonija nazvao u daleki Chicago. Odgovor je: 208 centimetara.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 12:10