StoryEditorOCM
DalmacijaGRAD SE, UZ NEGODOVANJE OPORBE, SPREMA NA ZADUŽENJE ZBOG GRADNJE OBJEKTA U DIVULJAMA

Trogir: kreditom od 30 milijuna kuna do nogometnog igrališta

Piše PSD.
2. siječnja 2009. - 23:16
Izgradnja novog stadiona u 2009. godini Grad će stajati 25 milijuna kuna dobivenih kreditom, dok bi se novih 25 milijuna kuna u 2010. namaknulo prodajom jedne gradske nekretnine

Maketa budućeg stadiona u Divuljama          Foto: Joško Brešan
U ovoj će se godini Grad Trogir dugoročnim kreditom zadužiti za gotovo 30 milijuna kuna, koji će otplaćivati u idućih 25 godina, a što će se utrošiti za nastavak izgradnje nogometnog stadiona na području Divulja. Iako gradonačelnik Vedran Rožić ističe kako se radi o kapitalnom objektu od iznimne važnosti s obzirom da će ga koristiti buduće generacije sportaša, predstavnici trogirske oporbe, predvođeni SDP-om, HSU-om i nezavisnim vijećnikom Milivojem Špikom, iznijeli su na taj potez vlasti niz kritika.

 - Dok premijer i čelnik vaše stranke najavljuje nikad težu godinu, gradonačelnik Rožić i dogradonačelnik Vinko Brkan kao da takva upozorenja ne čuju. Pokraj već postojećih zaduženja ulaziti u nova, potpuno je promašen potez – tvrdi SDP-ovac Branko Škokić, pitajući vladajuće odakle im pravo da nekoliko mjeseci uoči lokalnih izbora nekoj novoj, idućoj vlasti, ostavljaju tolika zaduženja. I Milivoj Špika, kao i SDP-ov i HSU-ov vijećnik, stadion drži potrebnim projektom, ali za neka bolja vremena. Ulagati toliki novac u te svrhe, a istodobno strahovati za 1700 radnih mjesta u Brodotrogiru, izvan je svake pameti, smatra Špika i pita se zbog čega se ta sredstva nisu uložila u realizaciju dugo najavljivane radne zone ili pak u sufinanciranje izgradnje novoga trogirskog mosta.

 - Da ste novac uložili u radnu zonu, itekako bi se pokazalo da ovo Gradsko vijeće vodi računa o alarmantnom stanju u Brodotrogiru jer biste na taj način, s druge strane, otvorili nova radna mjesta, a strahovanja za sudbinu škverana ne bi bilo – poručio je Špika aktualnoj trogirskoj vlasti.

Naime, izgradnja novog stadiona na području Divulja u 2009. godini Grad će stajati 25 milijuna kuna koja će se izdvojiti od spomenutog kredita, dok bi se novih 25 milijuna kuna u 2010. namaknulo prodajom jedne gradske nekretnine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 07:33