StoryEditorOCM
Dalmacijavelika svečanost u mjestu rašĆanE za nova 43 kilometra ceste

Sanader otvara cestu Šestanovac - Ravča

Piše PSD.
16. prosinca 2008. - 13:17

Dionica autoceste Šestanovac - Ravča svečano će se otvoriti u ponedjeljak 22. prosinca. Svečanost otvaranja obavit će se najvjerojatnije kod mjesta Rašćane, na pola puta između Zagvozda i Vrgorca. Ovu informaciju potvrdili su nam iz Hrvatskih autocesta.

- Što se tiče Hrvatskih autocesta i izvođača radova, mi smo svoje obavili. Proteklih dana obavljen je i tehnički pregled dionice duge 43 kilometra, tako da nema nikakvih zapreka da se ona pusti u promet - rečeno nam je iz HAC-a.

Kako doznajemo, dionicu Šestanovac - Ravča, koja najvećim dijelom prolazi Zabiokovljem u Imotskoj krajini, otvorit će na prigodnoj svečanosti, u 11 sati, premijer Ivo Sanader.

Inače, ta dionica jedna je od najzahtjevnijih na Dalmatini zbog brdovitog i nepristupačnog terena. Na dionici ima nekoliko nadvožnjaka, usjeka, posebnih prijelaza za divljač. Na njoj je radilo na desetke građevinskih tvrtki i stotine građevinaca iz cijele Hrvatske. Svakako, to bi bio i najljepši božićni dar za stanovnike Imotske krajine koji generacijama sanjaju o boljoj cestovnoj povezanosti naselja u Zabiokovlju.

BRACO ĆOSIĆ / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 05:28