StoryEditorOCM
Dalmacijačak 20 riba

Uzbudljivi drugi dan Big game Fishinga: pobjednika se neće znati do zadnjih minuta

23. srpnja 2016. - 01:28
big_game38-220716

Posada broda Jack Sparrow-rap tuna kapetana Davidea Serafinija u vodstvu je nakon dva od tri ribolovna dana 6. međunarodnog izlučnog nadmetanja u ribolovu na velike trofeje Big game Komiža 2016.

Talijani su naime sa 1002,4 boda na vrhu među 40 posada iz deset zemalja, koje se bore za prestižnu titulu najboljeg big gameša i vizu za odlazak na svjetsko prvenstvo u Kostaricu dogodine. Drugo i treće mjesto sa istim brojem bodova 980, odnosno četiri ulovljene i puštene tune, dijele posade Limini kapetana Daria Marijana i To-mo Bruna Dragičevića.

Upravo je na potonjem brodu bilo i malo panike - tijekom kačenja jedne od ljepotica iz dubine, član posade je upao u more pa su i tunu i njega vadili – vani.

A drugog ribolovnog dana bilo je čak 20 riba: pušteno je i bodovano 13 tuna, dvije nisu dobile poene, dvije su otpale, a dvije tune i jedna lampuga izvađene su na krmu. Tunu od 53,8 kilograma imala je posada Mala Mirca kapetana Nikole Vujčića, dok je ekipa Gajo kapetana Siniše Galića, izvadila iz dubine onu tešku 44,8 kilograma, a kako je primjerak manji od 50 dozvoljenih kilograma, nije bodovana.

No zato je poena uknjižio Valentino Vujasin, brod Podlanica big game budući su ulovili zlatnu ribu, prekrasnu lampugu tešku 8 kilograma.

Treći, zadnji dan bit će odlučujući jer ribe itekako ima u komiškom akvatoriju, pa se pobjednik neće znati do zadnjih minuta natjecanja u subotu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 18:53