StoryEditorOCM
Dalmacijaintervenirao oko tende

Načelnik nakon sukoba s poduzetnicom završio u bolnici

8. srpnja 2016. - 23:56
ivan_slavic3-251114

U Sućurju na otoku Hvaru je u petak navodno došlo do fizičkog sukoba između općinskog načelnika Ivana Slavića i poduzetnice Zdravke Dropulić, koja sa suprugom Tomislavom u mjestu drži suvenirnicu i tržnicu.

Naravno, izjave sudionika tog nemilog događaja su oprečne, a što je najgore načelnik je zbog povreda završio u KBC Split.

Dropulići su u jutarnjim satima započeli radove na postavljanju konstrukcije za tendu na njihovoj suvenirnici u trajektnoj luci, za što nije zatraženo nikakvo odobrenje, pa smo ja i pročelnik Leo Ćurin izašli na mjesto događaja kako bismo ih upozorili da na takav način ne mogu postupati.

Tomislav je najvjerojatnije o tome obavijestio suprugu koja je došla do mene u općinsku zgradu, no poznavajući je od ranije nisam s njom htio razgovarati bez svjedoka, a kada sam se zaputio niz stepenice ona me udarila nogom u leđa, tako da sam se survao i ozlijedio radi čega sam završio u sućurajskoj ambulanti, pa i na Hitnom kiruškom odjelu KBC Split – kazao je načelnik Slavić.

Tome dodaje da mu je utvrđena kontuzija lijevog kuka i kralježnice, no liječnici su ga uputili na kućnu njegu sugerirajući da koristi hladne obloge, pije analgetike i dođe na kontrolu za tjedan dana. U tom pogledu je splitskoj policiji dao i odgovarajuću izjavu, a navodi da se Dropulići već duže vrijeme ne žele preseliti sa bivše na novu tržnicu, te da su u odnosu na Općinu vrlo nekorektni.

Priča je zapravo sasvim drugačija jer mi za minimalne uvjete naše suvenirnice Općini plaćamo 15 tisuća kuna godišnje, a kućica do nas ima fiksnu tendu i plaća svega 4 tisuće kuna. Vjetar nam nosi suncobrane i tako ne možemo poslovati, pa smo računali da možemo postupiti isto kao naša kolegica.

Istina je da sam pri dolasku kod načenika, iznervirana njegovim postupkom, rekla: "Stoko sitnog zuba, kad ćeš nas konačno ostaviti na miru?", a on nije želio sa mnom razgovarati, već mi se počeo unositi u lice i zaputio do tajnice, da bi se odjednom bacio na njena vrata vičući "Ljiljo, udarila me, tuče me" čime se to praktično završilo – pojasnila je Zdravka svoje viđenje ovog događaja.

Budući da je da ovaj nakon toga otišao u ambulantu zaključila je da će vjerojatno potražiti argumentaciju za nekakvu lažnu tužbu, pa je o svemu obavijestila hvarsku policiju i dala joj iscrpnu izjavu. Što se tiče tržnice tvrdi da je načelnik namjerno maltretira želeći je premjestiti na nepovoljnu lokaciju stvarajući bolje uvjete za rad i poslovanje svoga oca i stranačkih prijatelja.

Međutim, to nije sve jer se navodno ponaša kao "lokalni šerif" pogodujući određenim privatnim investitorima na lokacijama Mačak, Valice i Blaca u smislu obavljanja građevinskih radova van roka dopuštenog općinskom odlukom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 21:36