StoryEditorOCM
DalmacijaTko će odgovarati?

Tragedija kraj Omiša: otac troje djece umro na plaži jer Hitna nije mogla preko ilegalno izgrađenih stepenica!?

Piše M.K.
7. srpnja 2016. - 12:11
marusici1-101014

U mjestu Marušići kraj Omiša u srijedu popodne preminuo je 38-godišnji strani državljanin. Uzrok njegove smrti za sada nije poznat, ali prema prvim informacijama 38-godišnjaku je naglo pozlilo dok se odmarao na plaži, a pomoć nije mogao primiti zbog prilično bizarnog razloga.

Naime, u uvali Borak gdje je nesretniku pozlilo, kako je Slobodna izvještavala, već nekoliko godina traje pravna bitka između mještana Marušića te talijanskog poduzetnika Guisseppea Sparte koji im je, tvrde stanovnici, besramno ukrao pristupni put do mora.

Sparta je da umiri Marušićane na tom mjestu izgradio više od milijun kuna vrijedne stepenice no inspekcija Ministarstva graditeljstva utvrdila je da su izgrađene bespravno te je zabranjeno njihovo korištenje.

- Stepenice su opasne po život! Nad njima vise po nekoliko tona teške stijene koje se u svakom trenutku mogu odvaliti i naravno da nas je strah koristiti ih - izjavio je za Slobodnu Lucijan Marušić, jedan od stanovnika koji nam je ispričao detalje tragedije koja se dogodila u srijedu.

- Strahota! To je naš redoviti gost, mlad čovjek, 38 godina je imao. Noć prije tu smo u uvali večerali, pjevali, svirali harmoniku... Ne znam što se točno dogodilo, vjerojatno mu je pozlilo. Strašna tragedija, troje djece iza njega ostaje, svi jedno drugom do uha - kazao nam je Marušić te dodao.

- Navodno hitna pomoć nije mogla doći do uvale. Prije je tu postojao put kojim se moglo doći do plaže. Ali sada imamo samo ove vražje stepenice kojima ni ne smimo prolaziti! Navodno je jedan od vlasnika parcele zabranio prolazak hitnoj pomoći, a nije bilo načina da nesretnika nosimo po stepenicama uzbrdo. Preminuo je na plaži, strašna tragedija... - kazao nam je potreseni Marušić.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 23:15