StoryEditorOCM
DalmacijaOMIŠ BRUJI O POLITIČARIMA

Škaričić: Žrtva sam političkog progona vrhuške Mosta!

3. lipnja 2016. - 01:29

Smatram da je ovo čisto politički progon u režiji lidera Mosta Bože Petrova, Ivana Kovačića i Nikole Grmoje, jer ja njima smetam, politički gledano, njihovu eventualnom budućem uspjehu u Omišu i šire. Kao argument navodim da me je Božo Petrov u medijima posprdno nazvao "likom", a zapravo ne znajući ništa o meni – kazao nam je to u srijedu Ivan Škaričić, bivši omiški gradonačelnik i aktualni čelnik Gradskog odbora HDZ-a.

Naime, nakon što je USKOK objavio da pokreće istragu protiv Škaričića zbog sumnje da je naručivanjem nepotrebnih istraživanja javnog mišljenja oštetio Grad za više od 80.000 kuna, Omiš je opet zabrujao o svojim političarima. Aktualni slučaj tema je dana, a Škaričić je, kaže nam, iako odbacuje bilo kakvu krivnju, angažirao uglednog hrvatskog odvjetnika Vinka Ljubičića kako bi i na sudu dokazao svoju nevinost. Sve ovo je, tvrdi, politički progon.

– Zadnji put sam bio na policiji prije više od dvije godine vezano uz ovaj predmet za koji me sada USKOK tereti, a u tom predmetu nije se pojavilo ništa novo što već nije bilo poznato. Da je riječ o političkom progonu, svjedoči i detalj da je na Dan grada Omiša, 15. svibnja ove godine, Božo Petrov, kao potpredsjednik Vlade, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća rekao da je grad Omiš sretan jer ima Ivana Kovačića, jer je taj isti Ivan Kovačić podnio devet kaznenih prijava, aludirajući na mene. Nadalje, Ivan Kovačić je više puta pozivao USKOK i DORH da konačno nešto poduzmu protiv mene. U jednom trenutku, prije više od dvije godine, glasnogovornica DORH-a mu je čak pismeno preko medija odgovorila da se ne miješa u rad DORH-a, što on, naravno, ne sluša, nego i dalje poziva institucije da poduzmu nešto protiv mene.

Nikola Grmoja javno me je preko medija nakon mojeg ponovnog izbora za predsjednika HDZ-a Omiša nazvao "kokošarom", što su mediji objavili, a što bi u prijevodu značilo "sitni lopov". Dakle, iz svega se vidi da je za njih Škaričić najveći problem Mosta Dalmacije. Smatram da vrše pritisak na institucije pravne države, koje popuštaju njihovu političkom diktatu – izjavio nam je Ivan Škaričić.

– Također, gradonačelnik Ivan Kovačić toliko mi želi napakostiti da je to više "patologija". On je bio u stanju tražiti ljude da lažno svjedoče protiv mene – tvrdi Škaričić.

Odvjetnik Vinko Ljubičić potvrdio nam je da ga je Škaričić angažirao u ovom slučaju.

– Mene je Ivan Škaričić angažirao za branitelja u ovom postupku. Još uvijek nisam pregledao spis, no to ću učiniti što prije, ali iz rješenja o provođenju istrage smatram da ovdje nema nikakvih dokaza koji bi upućivali na to da je Škaričić kao gradonačelnik počinio ovo kazneno djelo.

Štoviše, iz rješenja bi proizlazilo da je naručena anketa bila nepotrebna, što je izvan svake nadležnosti tijela progona, pa tako i USKOK-a, jer o tome što je bilo potrebno za funkcioniranje Grada odlučuje isključivo, u ovom konkretnom slučaju, gradonačelnik, a sve sukladno Zakonu o lokalnoj upravi i samoupravi.

Svakako, puno ću više moći reći nakon detaljnog uvida u spis, ali svakako, moj se branjenik ne može oteti dojmu da se ovdje radi o knjiškom primjeru takozvanog političkog progona – zaključuje odvjetnik Ljubičić.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 08:00