StoryEditorOCM
DalmacijaOdsad samo zastupnik

Gradonačelnik Solina Blaženko Boban podnio ostavku: Prije svega, zahvaljujem dragom Bogu...

11. svibnja 2016. - 13:56
solin_gradonacelnik3-110516

Od 1. lipnja solinski gradonačelnik Blaženko Boban odlaz s mjesta prvog čovjeka grada, a na tu funkciju dolazi njegov dosadašnji najbliži suradnik Dalibor Ninčević koji će službeno rečeno biti zamjenik gradonačelnika s ovlasti gradonačelnika.

- Kako vam je poznato trenutno sam na dužnosti saborskog zastupnika i nisam u mogućnosti u cijelosti i potpuno predano posvetiti se radu gradonačelnika. A, tko sam ja ili bilo tko drugi, da vlastitim ambicijama podredim interes svojih sugrađana. To je moj životni moto i u tom želim biti principjelan do kraja.

Mislim da prosječan čovjek, a za sebe mislim da sam takav, ne može u isto vrijeme biti na dva tako odgovorna mjesta I to kvalitetno odrađivati, izjavio je Boban na konferenciji za medije kada su najavili ove buduće promjene u Gradskoj upravi.

Istaknuo je kako je to isključivo odluka koju je donio sam, ali, naravno, uz konzultaciju sa suradnicima i prijateljima.

- Nakon jedanaest godina rada, s više ili manje uspjeha, odlazim ispunjen zadovoljstvom ako sam barem jedan kamenčić ugradio u mozaik uspješnog razvoja našega dragoga Solina.

Znajući da u našem Gradu sve dobro funkcionira, da je Dalibor svih jedanaest godina bio moj najbliži suradnik i prijatelj, te čovjek koji sa sigurnošću može i zna preuzeti ulogu gradonačelnika, odlučio sam kroz novu ulogu saborskog zastupnika dodatnim vrijednostima i aktivnostima kroz projekte pomoći svome gradu I drugim lokalim zajednicama u našem okruženju.

Zahvaljujem se dragom Bogu što me pratio u mom dosadašnjem odgovornom poslu, kazao je Boban koji je jedva suspregnuo suze dok se tako zahvaljivao ujedno i svim dosadašnjim suradnicima, prijateljima, te posebno svojoj obitelji koja mu je davala potporu, te svim sugrađanima koji su ga, kaže, kroz zajedničku komunikaciju, naučili strpljenju i toleranciji.

Na ukazanom povjerenju zahvalio se i novi gradonačelnik Dalibor Ninčević istaknuvši kako očekuje da će i dalje s Bobanom surađivati na važnim projektima za Grad Solin.

- Izuzetna mi je čast što ću obavljati ovu dužnost. Zasigurno neće biti lako, ali vjerujem u daljnu suradnju sa svim djelatnicima Gradske uprave, da nastavimo ovaj kontinuitet u razvoju grada. Radit ću na završetku postojećih projekata, poput izgradnje četvrte osnovne škole u Ninčevićima, spojne ulice Put Mira-Matoševa, kanalizacijskog sustava..., a imam, naravno, i neke nove ideje koje će, vjerujem, biti vidljive u proračunu za 2017. godinu.

Vodit ćemo, kao i do sada, skrb o svim kategorijama građana, a prioritet će mi, uz pomoć Blaženka Bobana kao saborskog zastupnika, biti, među ostalim, da riješimo napokon i granična pitanja s Klisom, poručio je Ninčević.

Konferenciji za tisak bili su nazočni i zamjenik gradonačelnika Josip Tokić, predsjednik Gradskog vijeća Renato Prkić, te pročelnik i tajnik grada Ante Ljubičić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 16:08