StoryEditorOCM
Dalmacijamještani na nogama

Klišani protiv bazne stanice: Zračit će nam djecu u vrtiću

10. svibnja 2016. - 01:52
solin_prosvjed6-090516

U susjedstvu ulice Pozirale u općini Klis, na obiteljskoj kući Bosnić niknula je pod improviziranim dimnjakom bazna stanica jednog mobilnog operatora, koja svojim zračenjem ugrožava zdravlje stanovnika, tvrde to mještani Pozirala i susjednih Mezanovaca, njih pedesetak koji su se noseći razne transparente okupili u ponedjeljak na prosvjedu u spomenutoj ulici ispod broja 14 kako bi izrazili svoje negodovanje.

– Prema nekim znanstvenim studijama, kažu da bazna stanica zrači i 34 kilometra od mjesta gdje je postavljena – ističe Perica Dabro, član Mjesnog odbora Donja Rupotina. Naglašava da će im jedan od sljedećih koraka biti da preko Općine traže neovisnog stručnjaka kako bi ispitao jačinu zračenja i sve drugo što se može zakonskim putem.
Tom su prilikom u cijelosti pročitali dopis Općini Klis kojim traže uklanjanje bazne stanice, a potpisalo ga je, vele, više od 350 mještana.

– Kako naš susjed može mirno spavati kad zna da je u blizini toga, nekih 350 metara niže, i dječji vrtić? – upitao se Joško Uvodić.

Podršku stanovnicima došli su dati i načelnik općine Klis Jakov Vetma i predsjednik Općinskog vijeća Josip Didović.
– Mi ćemo, kao jedinica lokalne samouprave, reagirati na način da ćemo provjeriti sve zakonske okvire, projektnu i ostalu dokumetaciju, kao i dozvole objekta gdje je stanica ugrađena – poručio je načelnik Vetma.

Za izjavu smo pitali i prozvanog vlasnika obiteljske kuće Ivana Bosnića.

– Postoji certifikat od Ministarstva zdravlja da stanica nije štetna i imam sve potrebne dozvole. Nemam ništa protiv toga da se preko Općine obavi neovisno ispitivanje koje spominju, a ako se pokaže da je štetno za zdravlje, prvi ću dići ruku da je skinu – kazao nam je Bosnić.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 21:33