StoryEditorOCM
DalmacijaNIKAD NIJE KASNO

Sinjski vijećnici papir zamijenili laptopom

11. travnja 2016. - 12:05
racunalo i mobitel

U Gradskom vijeću Sinja ukidaju se papirnati dokumenti. Ubuduće ih zamjenjuje elektronička pošta.
Do sada je za svaku sjednicu Gradskog vijeća i njegovih radnih tijela na kućne adrese svakog vijećnika gradski vozač dostavljao prenatrpane kuverte s ispisanim materijalima za svaku točku koja je preložena za raspravu i usvajanje.

Trošilo se vrijeme gradskih zaposlenika na skupo umnožavanje materijala, pri čemu se trošilo brdo papira i rijeke fotokopirnog tonera, a onda bi sve skupa vozač raznosio adresantima. Sada su svi gradski vijećnici dobili prijenosna računala. Stoga će se sva buduća komunikacija s njima, kažu iz gradske uprave, odvijati isključivo elektroničkim putem.

To bi, očekuju, uz planirane i procijenjene uštede trebalo pridonijeti unaprjeđenju i olakšanju rada Gradskog vijeća uz omogućavanja bržeg i jednostavnijeg dostavljanja materijala, povećanja sigurnosti i učinkovitosti u radu i uspostave izravne komunikacije s građanima koji će na web- stranici grada također moći preuzimati sav materijal o kojemu bi vijećnici ubuduće trebali raspravljati na sjednicama Gradskog vijeća.

Informirajući o uručenju prijenosnih računala vijećnicima i prelasku na elektroničku komunikaciju iz sinjske gradske uprave nisu objavili jesu li svi vijećnici dostatno osposobljeni za takvu komunikaciju, pa je vjerovati da jesu. A kako je za elektroničku komunikaciju potreban priključak na internet, nije poznato hoće li sinjski porezni obveznici svojim vijećnicima plaćati i tu uslugu.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 03:37