StoryEditorOCM
Dalmacijatrakavica

Sinjani će opet na izbore, po treći put!

Piše Piše Toni Paštar
28. veljače 2016. - 09:14
Paun PaunoviĆ/eph

Bez treće nema sreće! Držeći se toga slogana, izabrani vijećnici Vijeća mjesnog odbora Sinj odlučili su da se u manje od godinu dana u alkarskom gradu po treći put ide na izbore, jer poslije redovnih, a potom i ponovljenih izbora po tri pokušaja konstituiranja najniže razine lokalne samouprave završili su neuspješno.

Nakon ponovljenih izbora posljednjem trećem po redu pokušaju konstituiranja odazvalo se 10 od ukupno 11 vijećnika: četvero iz koalicije HDZ-HSLS-HSS te po troje koalicije SDP-HNS-HSU i Mosta nezavisnih lista.

Na sjednicu nije došao jedan vijećnik koalicije SDP-HNS-HSU. I tijekom ovog pokušaja ponovile su se neuspješni izbori, kao i predhodna dva puta.

Koalicija HDZ-HSLS-HSS opet je za predsjednika predložila Damira Župića koji je dobio četiri glasa svoje liste dok je šestero ostalih vijećnika bilo suzdržano. Most nezavisnih lista i ovom prilikom kandidirao je Antu Peraicu koji je dobio tri glasa vijećnika svoje liste dok je ostalih sedmero vijećnika ostalo suzdržano.

Koalicija SDP-HNS-HSU nije predlagala svoga kandidata.

Kako ni poslije trećeg pokušaja nije izabran predsjednik Vijeća mjesnog odbora Sinj iscrpljene su sve zakonske mogućnosti konstituiranja pa slijede novi izbori, treći po redu. S tim da će (i) ovo političko nadigravanje platiti porezni obveznici grada Sinja.

Kojima bi, možda, netko trebao objasniti kakav je uopće smisao takvih vijeća koji ne raspolažu nikakvim novčanim sredstvima, nemaju nikakvih ovlasti, ništa ne rade, a taj njihov nerad nikome ne smeta. T. P.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 00:51