StoryEditorOCM
DalmacijaALARM IZ IMOTSKOGA

Rampa 'pala' pred bolesnike

26. veljače 2016. - 20:20

Dom zdravlja, kako ga još uvijek zovu Imoćani, iako je već odavno izgubio komponente te zdravstvene ustanove, godinama nema prikladno parkiralište.

Zna se dogoditi da se na takozvanom parkiralištu sa sjeverne strane blokira promet zbog nemogućnosti okretanja automobila, a često i vozila hitne pomoći ne mogu doći ispred ustanove za hitnu medicinu.

Slična je situacija i s južne strane, da ne govorimo o urednosti mjesta predviđenih za parkiranje. No, da se i u toj situaciji može dogoditi još nelogičnosti, koje usput i koštaju, primjerom je pokazano upravo s te južne strane, kod ulaza na fizijatriju i prostore koje koriste teški bolesnici, često ovisni o tuđoj pomoći.

Uz te ordinacije nalazi se asfaltirani prostor koji je godinama služio kao parkiralište službenih automobila, ali i automobila dežurnog osoblja i pacijenata. I odjednom, uz obrazloženje da su učestale krađe goriva iz službenih automobila patronažnog osoblja, županijski Dom zdravlja upustio se u investiciju postavljanja nadzornih kamera i rampe.

Kamere su u redu, ali rampa je bez ikakva smisla i funkcije. Sada je teškim bolesnicima koji koriste prostore fizijatrije gotovo nemoguće doći do samih vrata, a ako je parkiralište ispred tog prostora puno, a to je najčešći slučaj, moraju pješačiti. Ako netko i uđe između dva reda parkiranih automobila, pravo je umijeće kako se vratiti.

A prostor iza rampe ostaje slobodan. Stoga većina pacijenata traži ukidanje rampe i vraćanje u prvotno stanje, jer dovoljne su kamere da se uđe u trag kradljivcima.

I konačno, valja se zapitati koliko je samo prošlo uprava kroz tu ustanovu, a nisu mogle urediti pristojno parkiralište za tako važnu zdravstvenu instituciju. Stoga upućujemo poziv županijskom Domu zdravlja da baci pogled na tu ustanovu. Zasigurno se novcem kojim je postavljena nepotrebna rampa mogao urediti barem mali dio neurednog parkirališta.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 22:19