StoryEditorOCM
Dalmacijaobnova

Grad Vis dobio vrtić i jaslice prema najvišim standardima

Piše PSD.
22. siječnja 2015. - 22:14
U nazočnosti Zlatka Ževrnje, Splitsko-dalmatinskog župana, predstavnika lokalnih vlasti grada Visa na čelu s gradonačelnikom Ivom Radicom, predstavnika lokalnih vlasti Komiže, uposlenika vrtića, te djece i građana, Antonia Uskok, viška dogradonačelnica i Venko Ćurlin, pomoćnik ministra regionalnog razvoja simboličnim su presijecanjem vrpce svečano su u četvrtak otvorili Dječji vrtić i jaslice „Vis“.

Potom je don Paulin Bjažević, viški župnik blagoslovio ovaj moderni objekt koji će ubuduće smijehom, igrom i učenjem ispunjavati viški mališani.

Djelatnici splitskog građevinskog obrta „Matas“ u nepune su dvije godine rada izvršili kompletnu rekonstrukciju i nadogradnju starog vrtića, te izgradili dječje jaslice na tri etaže (suteren, prizemlje i prvi kat) ukupne površine 1080 metara četvornih, a radove su s 12,5 milijuna kuna zajednički financirali Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU (71,43 posto) i grad Vis (28,57 posto).

Zahvaljujući se svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta, viški gradonačelnik se zahvalio i splitskom Domu zdravlja na besplatnom boravku djece u prostoru viške ambulante tijekom izvođenja radova, a pomoćnik ministra Ćurlin zaželio je Višanima da im uskoro novi vrtić bude mali.

Dječji vrtić i jaslice „Vis“ uređeni su prema najvišim europskim standardima i što je važno naglasiti, svi radovi su završeni dva mjeseca prije zadanog roka. Grad Vis, najstariji grad na istočnoj obali Jadrana, od ove godine po prvi put ima i jaslice, te mogućnost cjelodnevnog boravka djece u vrtiću.

U novootvornom vrtiću uposlene su četiri nove djelatnice i sad ih je ukupno devet, a trenutno je u vrtić upisano 75-ero djece u dvije jasličke i tri mješovite grupe (23 'jasličara' (od jedne do tri godine) i 52-oje djece (od tri do šest godina), što je za grad Vis veliki broj.

U opremanju vrtića u vrijednosti od gotovo 700 tisuća kuna podjednako su sudjelovali Splitsko-dalmatinska županija i grad Vis.

Napisao i snimio: Bogoljub Mitraković
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 12:14