StoryEditorOCM
Dalmacijasjednica na škoju

Gradsko vijeće Supetra: benzinska postaja odlazi iz središta grada; Svađa oko križa u vijećnici

Piše PSD.
19. prosinca 2014. - 23:35
Na sjednici supetarskog gradskoga vijeća održanoj u petak navečer nije bilo ni riječi o sukobu između SDP i HNS. Vijećnike je na stolovima dočekala odluka prema kojoj novi klub u Gradskome vijeću formiraju SDP-HSU, dakle, bez HNS. I na tome je ostalo što je naznaka kako bi se međusobno narušeni odnosi mogli-popraviti.

Zaiskrilo je na vijećničkim pitanjima kada je vijećnik HDZ Dinko Hržić na stol ispred sebe stavio omanji križ upitavši gdje je nestao križ iz vijećnice koji tu stoji već 24 godine. Najprije je maknut sa središnjeg zida, a sada je, kazao je Hržić, nestao iz vijećnice.

S njime se nije suglasio dr. Branko Jašić (SDP) koji smatra da u sekularnoj državi nema što raditi raspelu u Gradskoj vijećnici jer bi po tom obrascu, tvrdi on, i drugi mogli tražiti svoje simbole. Ipak, nitko nije znao odgovoriti je li križ maknut prilikom uređivanja vijećničke dvorane ili je to učinjeno namjerno.

S obzirom na to da se radilo o vijećničkim pitanjima sve prijepore prekinuo je predsjednik Gradskoga vijeća Petar Maričić (HNS) pa će se ta tema naći na jednoj od narednih sjednica Gradskoga vijeća.

Vijećnici su uputili pohvale na adresu gradonačelnice Ivane Marković zbog toga što će se nakon gotovo trideset godina čekanja benzinska postaja izmjestiti iz središta Supetra i konačno riješiti taj gorući problem.

Doći će do ciljane zamjene tako da će INA prepustiti Gradu Supetru zemljište u središtu Supetra dok će Grad osigurati Ini zemljište u površini od 2.521 m2 u gospodarsko-poslovnoj zoni Žedno Drage.

Uprava zagrebačke INE odobrila je izgradnju benzinske postaje na novoj lokaciji kao i sklapanje nagodbe s Gradom Supetrom. Istodobno su gradski vijećnici jednoglasni bili u odluci da se gradonačelnica Ivani Marković ovlasti za sklapanje nagodbe s Inom nakon čega će početi pripreme za izmještanja i izgradnju nove benzinske postaje. Benzinska postaja sagrađena je 1967. godine, ali je ubrzo, zbog svog smještaja, postala kamen spoticanja u odvijanju cestovnog i putničkog prometa.

Piše Ivica Radić
FOTO: CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 20:24