StoryEditorOCM

Udovičiću uručena peticija o uklanjanju odašiljača s potpisom 650 Kaštelana

Piše PSD.
19. prosinca 2014. - 16:29
Nakon što su prošle subote održali mirni prosvjed protiv postavljanja bazne stanice VIP-a u gusto naseljenom području u Kaštel Lukšiću, članove, formiranog Inicijativnog odbora građana, primio je u petak kaštelanski gradonačelnik Ivan Udovičić.

Predsjednica Inicijativnog odbora, ekologinja Ivna Bućan, te njen zamjenik Branimir Matijaca, ovom su prilikom gradonačelniku uručili peticiju o uklanjanju odašiljača s potpisom 650 građana u čijem se susjedstvu ta bazna stanica nalazi. Isto tako uputili su mu i otvoreno pismo u kojem traže angažman gradske vlasti na uklanjanju ovog i sličnih problema.

Podsjetimo, na prosvjedu u neposrednoj blizini spornog odašiljača, koji se održao 13. prosinca, 200-tinjak građana iskazalo je svoje nezadovoljstvo ali i zabrinutost zbog postavljanja repetitora u njihovoj gusto naseljenoj stambenoj zoni, u kojoj je smješten i dječji vrtić.

- Podupiremo ovu inicijativu građana i razumijemo njihove sumnje, a uznemiravanje potaknuto postavljanjem odašiljača je razlog da Grad pokaže interes za rješavanje nastalog problema. Zamoliti ćemo nadležne i odgovorne da navedeni objekt uklone sa mjesta gusto naseljene stambene zone, odnosno da ga uklone sa mjesta koje neće uznemiravati građane. Vjerujemo da će i nadležne institucije i imenovani operater imati razumijevanja za ovu vrstu problema i da će se iznaći drugo i kvalitetnije rješenje za postavljanje odašiljača – kazao je gradonačelnik Udovičić građanima koji su najavili nove prosvijede.

JAKOV ŽARKO
Foto: Mario Todoric / CROPIX 
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 01:43