StoryEditorOCM

Nijemci bi ulagali u Medenu

Piše PSD.
13. kolovoza 2014. - 00:29
Na adresu ugostiteljsko-turističke tvrtke Apartmani Medena iz Segeta Donjeg kod Trogira stigla je ponuda za strateško partnerstvo i dokapitalizaciju od tvrtke 3E turizam, partnerske firme jedne od najvećih njemačkih turističkih grupacija Der Touristik.

Sama ponuda je ocijenjena je prihvatljivom, a dodano je kako će se o njoj odlučivati na izvanrednoj glavnoj skupštini.

Vijest je preko Zagrebačke burza objavila sama tvrtka Apartmani Medena dodajući da su ponudu tvrtke 3E Turizam zaprimili posredstvom većinskog vlasnika, pri čemu ne navode kojeg.

Trenutni većinski vlasnik Apartmana Medena jest država, a u zadnjih desetak godina više je puta bezuspješno tražen investitor za kupnju ili privatizaciju.

Točan datum održavanja izvanredne skupštine još nije poznat, a u objavljenom sažetku ponude stoji kako će se dokapitalizacija izvršiti izdavanjem nove emisije dionica u vrijednosti iznosa obveza prema vjerovnicima u postupku predstečajne nagodbe i njihovo namirenje u 100-postotnom iznosu.

U ponudi je i dodatni iznos dokapitalizacije Apartmana Medena kojim bi se obnovili i uredili postojeći kapaciteti i uložilo u razvoj, pri čemu te iznose ne navode, ali dodaju da će nakon dokapitalizacije otkup dionica svim sadašnjim dioničarima Apartmana Medena ponuditi po cijeni od 125,40 kuna po dionici.

SD
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 11:39