StoryEditorOCM
DalmacijaPOMRAČENJE UMA

Kukastim križevima na omiške gusare

Piše PSD.
1. kolovoza 2014. - 21:21
I baš dok su se građani Omiša pripremali za proslavu prvog mjeseca bez, manjeg ili većeg, skandala u proteklih godinu dana, mnogi od njih ostali su šokirani scenama koje su ih na gradskim ulicama zatekle u četvrtak rano ujutro.

Za nove stupce u novinama i gradsku sramotu ovaj put se nisu pobrinuli političari, nego nepoznati vandali koji su plakate s najavama jubilarnih, desetih Omiških gusarskih večeri odlučili oskvrnuti, ni manje ni više nego – kukastim križevima.

Kakvu su poruku “omiške ustaše”, kako su se na tim istim plakatima potpisali, željeli poslati zdravom razumu, teško je dokučiti. A problema s razumijevanjem ovog čina ima i Petar Kovačić, predsjednik udruge “Omiška stina”, koja već desetu godinu zaredom početkom kolovoza organizira Gusarske večeri.

– Šokirani smo! Kao prvo, pitamo se zar zaista u našem gradu postoje ljudi koji slave nacizam i ideologiju smrti koju je taj pokret propagirao, a kao drugo, žalosni smo što je na ovaj način uništen plakat, koji, uzgred rečeno, nije jeftin, na kojemu stoji program koji smo mjesecima kreirali, trudeći se i Omišanima i gostima ponuditi kvalitetan ljetni sadržaj – u samo nekoliko rečenica Kovačić objašnjava priglupost ovog suludog čina.
M. KATUŠIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 07:04