StoryEditorOCM
DalmacijaLETJET ĆEMO DO OTOKA

Niče baza za hidroavione: U dan smo postavili 150 metara pontona...

Piše PSD.
26. srpnja 2014. - 18:41
Više od 150 metara pontona postavljeno je u petak u Resniku, gdje će s pristaništa sredinom kolovoza krenuti prvi hidroavioni njemačke tvrtke “European Coastal Airlines” i povezati dalmatinske otoke s obalom. Na terenu ronioci, radnici na obali i, kako kažu, radit će se i 24 sata kako bi se poštovali rokovi.
– Radimo cijeli dan, ne smeta nam ni vrućina. Evo tu iznad pontona bit će prilazni put prema pristaništu, vidjet ćete, bit će to izvrsno. Rok nam je 2. kolovoza, radimo mi i kooperanti, i mi smo vam gotovi s poslom prije roka, ne brinite – kažu na terenu u Kaštel Štafiliću Petar Mijić i Davor Ružić iz tvrtke “Texo molior” iz Cavtata.

Njemački investitor “European Coastal Airlines” dobio je desetogodišnju koncesiju na lučku infrastukturu u Resniku, u neposrednoj blizini zračne luke. Cijela površina zauzima 1600 četvornih metara, a na 442 četvorna metra bit će izgrađeno pristanište za hidroavione, koje od petka ima sasvim nove konture.

Njemačka investicija veseli domaće i turiste. Janja Biškić nada se da bi i ona mogla put otoka upravo iz Kaštel Štafilića, s domaćeg Resnika.
– Neka njemačkih ulagača. Ja sam niz godina radila u Njemačkoj, oni znaju za red i rad, a mi imamo lijepu zemlju. I ako budu takve cijene, opet će biti jeftinije i znatno brže nego trajektom i hidrogliserom – kaže Janja Biškić.

Ponton je tu, pristanište se gradi. Resnik će, osim što je u njemu zračna luka, od kolovoza postati i hidroavionska luka.


OJDANA KOHAREVIĆ
FOTO: D. KLARIĆ / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 15:46