Dalmacija Split županija

prognoza

Stižu vrućine, a onda opet oblačni vikend

prognoza
Nakon višednevne ciklone Donat, koja je u Slavoniji i Posavini donijela obilne kiše, a s kišama i razorne poplave, stiže nam ljeto!

Naravno, ne ono pravo jer do kalendarskog ljeta ima još mjesec dana, već meteorološko, s temperaturama na kontinentu do 25, a na moru blizu 30 stupnjeva!

Najavljuje to Rade Popadić iz Crometea, navodeći kako će jutra još biti prohladna, i to u Dalmatinskoj zagori.

– Minimalne jutarnje temperature u Zaobiokovlju i Zagori bit će do 10 stupnjeva, uz obalu i na otocima nekoliko stupnjeva toplije, a cijeli dan bit će dosta sunca uz najviše 23 stupnja – kaže Popadić.

Kako dani budu odmicali, bit će sve toplije, dugi rukav još će trebati u Zagori ujutro, a danju će biti vruće, mnogi će tražiti spas u hladu.

Temperature će se penjati od toplih 25 stupnjeva u srijedu, 27 u četvrtak, dok se u petak očekuje najtopliji dan s temperaturama i do 30 stupnjeva.

Kako se sada čini, nakon sunčanog petka stiže nešto oblačniji vikend, no i dalje u znaku visokih temperatura blizu 30 stupnjeva.

Ima li kiše? S razlogom i strahom pitaju svi. Postoji mogućnost pljuska s grmljavinom, uglavnom u Zabiokovlju i Zagori, i to u nedjelju, no sljedećih dana ćemo doznati je li nakon sunčanog predaha na pomolu nova ciklona za kraj svibnja.

Kad je o vremenu riječ, sve je moguće.

OJDANA KOHAREVIĆ
Foto: Ilustracija CROPIX
Naslovnica Split županija