StoryEditorOCM
DalmacijaTKO JE UPROPASTIO?

Trogir holding: "Uspješni" Miletić ostavio nam je dug od 22 milijuna kuna

Piše PSD.
16. svibnja 2014. - 00:48
Nediljko Miletić, vlasnik solinske zaštitarske tvrtke “007 Miletić“, vjerojatno je uspješan privatni poduzetnik, ali takav se nije pokazao u “Trogir holdingu”, komunalnoj gradskoj tvrtki na čijem čelu je kao menadžer bio oko godinu i pol dana.

Iza sebe je ostavio dosta repova i stoga nije primjereno da se u medijima hvali uspješnim rezultatima. Bilo bi bolje da se pohvalio time da je ušavši, kako je rekao, u tu poslovnu avanturu iz privatnog sektora koja mu je bila veliki izazov, uspio naplatiti sva svoja privatna potraživanja jer time je zaista potvrdio te osobne sposobnosti.

Kredit za bager

No, zbog njegova financijskog nasljeđa i neriješenih problema, tvrtki je blokiran račun pa radnici nisu primili tri i pol plaće.

Reakcija je to aktualnog predsjednika Uprave “Trogir holdinga” Zlatka Rožića na Miletićeve izjave objavljene nedavno u Slobodnoj Dalmaciji o tome kako je u tom poduzeću bio uspješan menadžer te da je aktualni trogirski gradonačelnik Ante Stipčić lošim kadrovskim potezom tvrtku i upropastio.

Nasuprot Miletićevim navodima, Rožić tvrdi kako je on preuzimanjem vodeće dužnosti u “Trogir holdingu” 1. rujna prošle godine na računu zatekao samo 83.000 kuna. S druge strane, minus je bio ogroman. Rožić kaže kako je zatekao 13 milijuna kuna kratkoročnih obveza te još osam milijuna kuna dugoročnih.

Miletić nije isplatio radnicima plaće za kolovoz u ukupnom iznosu od 1,5 milijuna kuna, kao što nisu bili isplaćeni ni porezi ni doprinosi za plaće od srpnja 2013. godine. Tu je plaću, navodi Rožić, Miletić isplatio radnicima u neto iznosu i to novcem koje su građani Trogira uplatili za izgradnju novih grobnica.

- Ostavio nam je isplatu kredita za bager koji je stajao 64.000 eura, kao i kredit za parkirališni sustav za koji je ostalo platiti 1,6 milijuna kuna. Tu je dug i prema “Jadroliniji”, a moram istaknuti i to kako otplatom reprograma otplaćujemo doprinose na plaće još iz prosinca 2012. godine, tvrdi Rožić i nastavlja:

- Kruna njegova “uspješnog” poslovanja je da je u tvrtki koja je, kako je i sam rekao, grcala u problemima i dugovima, kada je došao na njezino čelo zaposlio 21 novog djelatnika, od kojih su neki čak bili zaposlenici njegove privatne tvrtke. Tamo im je dao otkaz i zaposlio ih u “Trogir holdingu”.

Ima još primjera o tome kako je Miletić u holdingu “pobrkao lončiće” kao privatnik i javni dužnosnik. O tome će biti riječi na skoroj tematskoj sjednici trogirskog Vijeća o “Trogir holdingu”. Vjerujte mi, ne bih njegovo “uspješno” poslovanje spominjao prije te sjednice da se nije javno pohvalio kako je bio sposoban i da se mi sada ne moramo boriti s njegovom ostavštinom, zaključio je Rožić.

Gordana Dragan
snimio Zvonimir Barišin / CROPIX

Plaća je tada bila redovita

U tekstu objavljenom 10. svibnja Miletić je naveo kako se u travnju 2012. odlučio okušati kao direktor gradske tvrtke “Trogir holding”. Kao partner kojemu duguju novac, promatrao je tu tvrtku i kaže nije mogao shvatiti da poduzeće s osam monopolskih djelatnosti može grcati u problemima i dugovima. Na poziv tadašnjeg SDP-ova gradonačelnika Damira Rilje prihvatio je menadžersko mjesto.

S promjenom vlasti i dolaskom HDZ-ova Ante Stipčića morao je otići. Zatečeni minus od 2,5 milijuna kuna, tvrdi, pretvorio je u plus, s puno više potraživanja od dugovanja. Plaća je bila redovita, a sad kasni više od tri mjeseca, tvrdio je Miletić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 10:08