StoryEditorOCM
Dalmacijapismo premijeru

Investitor Samardžić: Milanoviću, preispitajte okolnosti rušenja Kule Cipicco

Piše PSD.
25. travnja 2014. - 16:01
Umjesto da vas pozdravim na otvaranju hotela u Kaštelima, našli smo se ovdje da vam ukažem na to da država ruši projekt Kule Cipicco vrijedan 12 milijuna eura, zbog toga se pismom obraćamo premijeru Zoranu Milanoviću da naloži preispitivanje svih okolnosti koje su dovele do rušenja Kule Cipicco – poručio je to Ante Samardžić, investitor u poznati kaštelanski spomenik kulture.

Samardžić ne skriva nezadovoljstvo zbog toga što je investicija zaustavljena i otvoreno govori tko je po njegovom mišljenju glavni krivac:

- Ovdje nije riječ o struci, već o inatu, nešto što je bilo po zakonu 2005. godine nije 2010. ni 2012. godine i to zbog jednog čovjeka, Radoslava Bužančića – kaže Samardžić.

Bužančić, kao pročelnik Konzervatorskog odjela u Splitu, po njegovim riječima, koči ovu investiciju pa se zbog takvog stava, kaže, događa za Hrvatsku apsurdna situacija:

- Svi govore o investicijama, a kad se investicija pokrene, jedva čekaju da je sruše, kao što su to učinili u ovom slučaju.
- Ovo je specifična građevina iz 15. stoljeća, a da bi vam pokazali kako se može obnoviti jedan spomenik kulture, primjer je Biskupova kula u Marini koja je obnovljena sedamdesetih godina prošlog stoljeća, što znači da se isto može i napraviti u Kaštelima – kaže Samardžić.

Tvrdi da je žrtva reketa, a na pitanje je li nekad nekome nešto dao zauzvrat, on kaže:

- Da sam dao, sad bismo bili na otvaranju moga hotela, a ne ovdje.

Kako je rekao, neće posustati pa je zato kaštelanska Građanska inicijativa protiv rušenja Kule Cipicco pokrenula tužbu te će se u ponedjeljak održati očevid.

- Poslao sam više od 30 dopisa ministricama Zlatar Violić i Mrak Taritaš, no nikada nisam dobio odgovor. Nadam se da će nas sada netko stvarno čuti – kazao je na kraju Samardžić.

OJDANA KOHAREVIĆ
SNIMIO PAUN PAUNOVIĆ / CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 10:16